O nouă campanie antidrog în Sălaj: pentru tinere mame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sănătatea fătului şi a copilului este influenţată şi de comportamentul mamei în timpul sarcinii. Până la sfârşitul anului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog vine în sprijinul gravidelor şi a tinerelor mame cu informaţii despre pericolele consumului de droguri.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj organizează începând cu 1 august o campanie conştientizare a riscurilor consumului de droguri, tutun sau alcool asupra gravidelor. Proiectul „Copilul tău TE PRIVEŞTE!” se derulează în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Sălaj şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Până în 20 decembrie, cu sprijinul  medicilor ginecologi, tinerele internate sau aflate în evidenţa secţiilor de obstretică-ginecologie ale spitalelor din Zalău şi Şimleu Silvaniei vor fi informate despre consecinţele consumului de droguri pe parcursul sarcinii.

Potrivit CPECA Sălaj, ultimele  studii realizate de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Bucureşti, arată că 25 la sută dintre femeile gravide continuă să fumeze şi în timpul sarcinii. O altă cercetare a Agenţiei Naţionale Antidrog a evidenţiat că a crescut consumul de alcool în rândul femeilor cu vârste între 25 şi 34 ani, de la 73,7 procente în 2004 la 82, 9 în 2007.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite