O femeie din Sălaj, izolată la domiciliu după o călătorie în China. Medicii îi monitorizează starea de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia s-a întors de la un training din China FOTO Arhivă
Femeia s-a întors de la un training din China FOTO Arhivă

O zălăuancă este izolată la domiciliu, după ce în urmă cu câteva zile a revenit în ţară dintr-o deplasare pe care a făcut-o în China.

Potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, femeia este angajată a unei companii din Cluj-Napoca, iar recent a luat parte la un program de training în Beijing. Ea a intrat în ţară sa finele săptămânii trecute. "Beijingul nu este o zonă afectată de coronavirus, dar pentru că în avionul cu care s-a întors a fost în contact cu alte persoane, am luat decizia să izolăm persoana la domiciliu", a precizat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.
Aceasta a mai spus că femeia va fi monitorizată de către medici timp de 14 zile şi că până acum nu a manifestat niciun simptom de boală.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire provocate de coronavirus se apropie de 12.000, în vreme ce 259 de oameni au murit. Numai în cursul zilei de vineri, 31 ianuarie, în China au fost identificate 2.102 de cazuri noi, potrivit autorităţilor sanitare chineze, citate de CNN. Cazuri de infecţie au fost înregistrate în Marea Britanie, Canada, Rusia, Spania şi Thailanda.

Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Mai puteţi citi:

Gripa loveşte în vicecampioana României la volei. Toţi sportivii au fost băgaţi în carantină

Teama de gripă sufocă Urgenţa. Medic UPU: „Cei cu simptome să contacteze medicul de familie”

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite