O femeie care traversa pe la colţul intersecţiei, lovită de o maşină. Şoferul beat a fugit de la locul faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost rănită uşor FOTO Arhivă
Femeia a fost rănită uşor FOTO Arhivă

Femeia traversa strada pe la colţul intersecţiei, când a fost acroşată de autoturismul condus de un bărbat care consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

O femeie în vârstă de 56 de ani din Zalău a fost rănită uşor, sâmbătă, 11 noiembrie, după ce a fost implicată într-un accident rutier în timp ce traversa pe la colţul unei intesecţii. Din cercetările efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că şoferul, un bărbat de 60 de ani, conducea autoturismul pe raza municipiului, iar la intersecţia străzilor B.P. Haşdeu şi Ciocârliei a acroşat-o pe femeie. După comiterea faptei, el a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat în scurt timp. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul alcooltest. Pentru pieton, rezultatul a fost negativ, în timp ce pentru conducătorul auto s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea Poliţiei şi vătămare corporală din culpă", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Nouă accidente cu părăsirea locului faptei

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie-31 octombrie, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat nouă accidente de circulaţie grave, soldate cu doi morţi şi nouă răniţi grav, în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei sau a procurorului. Toţi au fost identificaţi ulterior.

Legislaţia în vigoare prevede că părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.  Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Mai puteţi citi:

Adolescent în stare gravă. A condus beat, fără permis şi cu maşina neînmatriculată şi a ajuns în şanţ

Accident produs de un şofer beat şi fără permis. Pasagerul din dreapta a ajuns la spital

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite