Nouă comune îşi vor face alimentare cu apă şi canalizare cu fonduri de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăriile îşi vor face alimentare cu apă cu bani de la Guvern
Primăriile îşi vor face alimentare cu apă cu bani de la Guvern

Opt dintre cele 248 de proiecte aprobate zilele trecute de Administraţia Fondului de Mediu - prin Programul vizând protecţia resurselor de apă - sunt din Sălaj. Ele au fost depuse de şapte primării şi de o asociaţie intercomunitară din care fac parte alte două comune. Valoarea proiectelor este cuprinsă între 5 şi 9 milioane de lei.

Programul se adresează amdinistraţiilor publice locale care vor să demareze lucrări de înfiinţare a unor sisteme integrate de alimentare cu apă şi canalizare. Proiectele au fost depuse anul trecut, dar au fost aprobate spre finanţare abia anul acesta.

Din Sălaj, cel mai bun punctaj a fost obţinut de proiectul Primăriei Ileanda, care a acumulat aproape maximul de puncte, fiind al treilea proiect selectat pe ţară. Suma aprobată pentru comuna de pe Valea Someşului se ridică la 5.750.000 de lei, ceea ce reprezintă puţin peste 70 la sută din valoarea totală a investiţiei.

Următorul proiect, în ordinea punctajului obţinut, este cel al Primăriei Carastelec, care va primi o finanţare de 6.339.435 de lei, adică 94 la sută din banii necesari. Periceiul primeşte 8.733.000 de lei, adică 84,95 la sută, iar comun aSărmăşag, 6.980.000 de lei.

Comuna Măerişte a câştigat un proiect în valoare de 6.974.000 de lei, iar valcău de Jos - 6.946.000 de lei. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Simion Bărnuţiu", din care fac parte comunele Bocşa şi Chieşd, va primi 6.000.000 de lei, iar comuna Crasna, 8.893.269 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite