Mama care şi-a omorât bebeluşul, după care l-a acuzat de crimă pe celălalt copil al său, în vârstă de 4 ani, condamnată la 15 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Sălaj au condamnat-o ieri la 15 ani de închisoare cu executare pe Viorica Kovacs, femeia de 33 de ani din comunitatea de romi Pustă Vale, din Sălaj, care şi-a ucis cu bestialitate bebeluşul în vârstă de două luni.

 Oribila crimă s-a petrecut în luna afebruarie a acestui an, bebeluşul, o fetiţă de numai două luni, murind sugrumat de propria mamă, care a considerat de cuviinţă să se asigure de "reuşita" crimei aplicându-i, suplimentar, şi şase lovituri de cuţit.


Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, mama nu a recunoscut nici un moment crima, spunând că, de fapt, bebeluşul ar fi fost victima agresiunii celuilalt copil al ei, o fetiţă în vârstă de patru ani. „Autopsia făcută imediat asupra trupului bebeluşului nu lasă, însă, loc de îndoială: micuţa a fost ucisă de un adult. Sunt urme de degete de adult pe gâtul şi pe faţa ei. Sunt urme de persoană adultă", explică prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa.


Potrivit judecătorului Daria Brăduţa Ţăran, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din omor calificat în omor calificat şi deosebit de grav, fiind condamnată la 15 ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, cu interzicerea unor drepturi. Printre drepturile care i se interzic femeii criminale se numără şi cele părinteşti (în raport cu fetiţa de patru ani pe care o are femeia, preluată după crimă în sistemul de protecţie socială), interdicţia aplicându-se şi trei ani după executarea pedepsei principale.


Instanţa a constatat faptul că nici concubinul femeii, nici Spitalul Orăşenesc din Şimleu Silvaniei, unde a fost dus bebeluşul – mort deja – nu s-au constituit în părţi civile. S-a admis, în schimb, acţiunea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, căruia condamnata va trebui să-i plătească 566,2 lei. Ea va avea de achitat şi cheltuielile de judecată, calculate la 3.000 de lei.


Soluţia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi în 15 zile de la comunicare pentru inculpată. Până la rămânerea definitivă a soluţiei, criminala va sta în arest preventiv, perioada petrecută în spatele gratiilor din momentul arestării ei şi până la rămânerea definitivă a sentinţei urmând a fi dedusă din perioada de detenţie.
 

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite