Mai mulţi şi mai bine plătiţi: cât au crescut veniturile deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor economice publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, veniturile aleşilor noştri, compuse din indemnizaţia de parlamentar şi diurnă, au crescut, în luna ianuarie, cu aproximativ 700 de lei. De cea mai mare majorare a beneficiat deputatul USL Mirel Taloş.

Deşi în momentul în care s-a stabilit că va creşte numărul parlamentarilor reprezentaţii puterii au dat asigurări că nu va creşte şi costul cu aleşii, realitatea primelor zile din acest mandat demonstrează altceva. Parlamentarii nu numai că sunt mai mulţi, dar ei au, din luna ianuarie 2013, şi venituri mai mari, în medie, cu 700 de lei.

Din datele postate pe site-ul Camerei Deputaţilor rezultă că dintre aleşii Sălajului, de cea mai mare majorare a veniturilor a beneficiat, începând cu luna ianuarie 2013, deputatul USL Mirel Taloş. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, liberalul primeşte, acum, cu 799 de lei mai mult, adică 5.031 de lei. Următorul în topul creşterilor este deputatul UDMR Seres Denes, căruia veniturile i-au crescut cu 740 de lei, de la 4.624 de lei în ianuarie 2012, la 5.364 de lei în acest an. Deputatul PDL Lucian Bode a avut în ianuarie 4.909 lei, cu 677 de lei mai mult decât în ianuarie 2012. Tot 4.909 lei a încasat şi Iuliu Nosa, venitul său fiind, ianuarie, cu 626 de lei mai mare decât în urmă cu un an.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite