Lucian Bode îi sugerează lui Ponta să reducă salariile în companiile de stat cu pierderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR este una dintre companiile de stat cu cele mai mari pierderi FOTO Arhivă
CFR este una dintre companiile de stat cu cele mai mari pierderi FOTO Arhivă

Preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, a anunţat, azi, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl reprezintă nu este de acord cu supraimpozitarea salariilor bugetarilor mai mari de 1.000 de euro, considerând această măsură ineficientă din punct de vedere economic şi o uşă deschisă spre majorarea impozitelor pentru toţi salariaţii.

„Impozitarea muncii în România este deja una dintre cele mai ridicate din Europa, iar PDL cere reducerea ei”, a spus, ieri, Bode, adăugând că varianta mult mai simplă şi mai legitimă ar fi reducerea salariilor, spre exemplu în cazul companiilor care merg în pierdere. „Sunt însă oameni care lucrează cu fonduri europene, de exemplu, oameni care au pregătire foarte bună, oameni care în mediul privat ar câştiga la fel sau mai mult, iar supraimpozitarea lor îi va demobiliza. Victor Ponta dă un semnal că efortul şi pregătirea trebuie suprataxate şi nu încurajate. O astfel de măsură poate duce la alungare unei părţi a profesioniştilor din sectorul public”, a mai spus Lucian Bode.


Preşedintele organizaţiei municipale Zalău a PDL, Claudiu Bîrsan, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că o astfel de măsură ar fi şi neconstituţională, întrucât s-ar crea o discriminare între bugetari şi salariaţii din mediul privat în ceea ce priveşte impozitarea.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite