Liberali până la moarte. Primarii care nu s-au lăsat cumpăraţi cu promisiuni. „Roata merge roată!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de ”Ordonanţa traseiştilor”, PNL avea în Sălaj 11 primari. 10 a rămas în partid şi după campania de racolare dusă în baza acelei ordonanţe, unii dintre cei 10 mizând pe statornicie, în detrimentul iluziei unui câştig imediat.

Printre cei care au decis să română ”liberal până la moarte” se numără primarul comunei sălăjene Benesat, Sorin Romocea. Chiar dacă, la cei 47 de ani ai săi, face parte din generaţia tânără de edili, Sorin Romocea se află deja la al treilea mandat de primar, conducând destinele comunei, neîntrerupt, din 2004.


Liberal din 1990

Sorin Romocea se recomandă ca fiind unul dintre cei mai vechi liberali din judeţ şi spune că, la primele alegeri democratice din România, cele din 1990, el reprezenta PNL-ul în secţia de votare din comună. Avea atunci doar 22 de ani.

image

Sorin Romocea are 47 de ani


”Întotdeauna m-am regăsit, prin activitate, prin gândire, în PNL. În plus, am considerat că nu este în regulă să mergem toţi de partea stângă a politicii româneşti, iar această trecere dintr-o parte în alta eu zic că dă o notă proastă întregii clase politice”, spune el.


Primarul spune că nici argumentul trecerii de partea puterii pentru a obţine bani pentru comunitate nu stă în picioare. ”E o teză falsă că dacă treci la PSD primeşti bani”, crede el.


Referitor la ”secretul” care stă în spatele realegerii lui ca primar, Sorin Romocea face, discret, o trimite la sloganul de campanie al preşedintelui ales, Klaus Iohannis: ”Îmi place şi mie, ca şi domnului Iohannis, lucrul bine făcut. Dacă nu pui suflet în ceea ce faci, dacă nu eşti un om de calitate, oamenii te văd, îşi dau seama”, explică el.


”Am fost ales primar PNL, nu USL!”


Coleg de generaţie cu primarul din Benesat, Gabriel Mureşan, edil de Zimbor, pune şi el preţ pe statornicie. Are 46 de ani şi a câştigat cel de-al doilea mandat de primar în 2012 candidând din partea PNL, şi din partea USL cum s-a întâmplat în celelalte unităţi administrative, PSD-ul numindu-şi la Zimbor propriul candidat. În ciuda concurenţei, Mureşan a fost ales de majoritate, el punând asta pe seama lucrurilor bune pe care le-a făcut pentru comună, reprezentate în special de proiecte cu finanţare europeană. ”Am fost ales primar PNL, nu USL!”, accentuează el.

image

Gabriel Mureşan a candidat din partea PNL


Referitor la ”Ordonanţa traseiştilor”, primarul spune că a primit ”oferte” de la mai multe partide, dar a decis că locul său este în PNL. ”În primul rând, sunt liberal adevărat şi nu vreau să-mi tradez partidul şi prietenii pe care mi i-am făcut în partid, deşi prieteni am şi în PSD şi în alte partide”, spune liberalul. Referitor la avantajele care ar fi venit odată cu trecerea la un partid aflat la putere, primarul spune că acestea sunt temporare şi nu justifică trădarea. ”Roata merge roată!”, punctează el.

Citeşte şi Primarii traseişti pun pierderea alegerilor de către Victor Ponta pe seama ”căpşunarilor” şi a maghiarilor

Alegeri prezidenţiale 2014: Cum a influenţat „Ordonanţa traseiştilor“ rezultatele din Sălaj

Ordonanţa traseiştilor i-a adus PSD-ului, în Sălaj, încă patru primari

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite