Legile justiţiei i-au scos pe zălăuani în stradă. „Dorim moartea corupţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zălăuanii s-au alăturat protestatarilor din alte oraşe ale ţării şi au ieşit în stradă duminică, începând cu ora 19, pentru a-şi exprima nemulţumirea vizavi de planul de modificare a legilor justiţiei.

Aproximativ 70 de sălăjeni s-au strâns duminică seara, începând cu ora 19, pe platoul din centrul oraşului pentru a protesta faţă de proiectul de modificare a Legilor Justiţiei. Mobilizarea s-a făcut pe Facebook, acolo unde a fost creat evenimentul "Marş - NU vrem să fim o naţie de hoţi".

Protestul nu a fost unul autorizat, însă nu a necesitat intervenţia jandarmilor, manifestarea fiind una paşnică. Printe participanţi, câţiva care au purtat pancarte cu mesajele "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "De DNA se tem «decât» hoţii" sau "The day we give in is the day we day" (Ziua în care cedăm este ziua în care murim - vers din melodia "The day we die" a trupei "Goodbye to gravity", patru dintre componenţi sfârşind în urma incendiului din Colectiv).

image

Un tânăr a aprins mai multe lumânări în dreptul unei imagini care îi reprezenta, printre alţii, pe Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider al PSD, Tudore Toader, ministrul Justiţiei, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, sau senatorul PSD Şerban Nicolae. "Dorim moartea corupţiei. Am avut de unde alege şi cred că am făcut o selecţie bună a personajelor", ne-a declarat tânărul.

"După ce Guvernul PSD-ALDE a reuşit să facă praf economia României, acum încearcă să modifice legile justiţiei, să destabilizeze politica fiscală. Am ieşit astăzi în stradă pentru că vrem să contracarăm demersul actualei guvernări", ne-a declarat un alt protestatar.

Mai puteţi citi:

VIDEO Protest împotriva Guvernului. „Spunem un NU hotărât experimentelor pe angajaţii din România“

Cel mai mare protest al ultimilor 27 de ani. Aproape 1.000 de zălăuani au ieşit în stradă: „Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi“ VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite