Lacăt pe fabrica unui mare producător de încălţăminte. Aproape 250 de oameni vor fi disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii vor fi disponibilizaţi la începutul lunii aprilie FOTO araoutlet.ro
Salariaţii vor fi disponibilizaţi la începutul lunii aprilie FOTO araoutlet.ro

Unul dintre cei mai importanţi producători de încălţăminte din România a anunţat că va închide fabrica în care lucrează circa 250 de persoane.

Ara Shoes România, unul dintre cei mai mari producători locali de încălţăminte, va închide fabrica de la Şimleu Silvaniei, salariaţii urmând să intre în şomaj.

Reprezentanţii companiei au transmis către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj un proiect de concediere colectivă, prin care şi-au anunţat intenţia de a-i disponibiliza pe toţi cei aproape 250 de lucrători. Data preconizată pentru încetarea contractelor individuale de muncă este 10 aprilie.
Oficialii companiei susţin că au recurs la această măsură extremă din cauza diminuării comenzilor. "În ultimii ani, comenzile societăţii mamă, Ara Shoes, au scăzut permanent, ceea ce a condus la o lipsă de încărcare cu activitate a filialelor acesteia din România, Indonezia şi Portugalia", precizează producătorul de încălţăminte într-o adresă către AJOFM Sălaj.

Fabrica de la Şimleu Silvaniei a fost înfiinţată în urmă cu 17 ani, în perioada de glorie numărând aproape 600 de angajaţi, spune primarul Septimiu Ţurcaş. Acesta a subliniat că depune eforturi pentru a găsi o soluţie pentru cei disponibilizaţi. "Angajaţii au fost anunţaţi că vor fi concediaţi. De când am aflat despre acest lucru, principala mea preocupare a fost să găsesc variante alternative. Am luat legătura cu nişte potenţiali investitori şi acum trebuie să găsim cea mai bună variantă, adică preluarea tuturor angajaţilor şi dacă se poate, nişte salarii ceva mai bune decât le-au avut. A prelua atât de mulţi angajaţi, toţi oameni serioşi şi instruiţi în stil german, este un avantaj pentru orice investitor", a spus primarul.

Grupul german Ara Shoes deţine în România două fabrici, una un Valea lui Mihai, judeţul Bihor, şi o alta în Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj.

Citiţi şi:

VIDEO Coadă la subvenţiile pentru angajarea de şomeri. Sute de patroni au făcut noapte albă în faţa AJOFM Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite