Klaus Iohannis: „Dacă ar fi după mine, prefecturile ar fi desfiinţate. Sunt inutile şi consumatoare de resurse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iohannis a venit la Zalău însoţit de Eduard Hellvig
Iohannis a venit la Zalău însoţit de Eduard Hellvig

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat marţi, la Zalău, că aparatul administrativ din România are probleme serioase, cunoscute de toată lumea, una dintre ele fiind politizarea excesivă. El a indicat în primul rând instituţiile prefectului, pe care - spune el - le-ar desfiinţa.

Propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru al României, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, la Zalău, că administraţia din România funcţionează rău pentru că este profund politizată şi că problema ar trebui rezolvată cât mai urgent. „Noi trebuie să depolitizăm administraţia, dar nu trebuie să scoatem politicienii din ea. Trebuie doar să avem o regulă: până unde mergem cu schimbarea. Stabilim că schimbăm doar directorul - aşa să fie! Dar restul angajaţilor să rămână şi să asigure funcţionarea instituţiei indiferent de cine vine la putere", şi-a explicat punctul de vedere liberalul.

Întrebat ce părere are despre statutul prefecţilor, care sunt declaraţi apolitici deşi sunt promovaţi în funcţie de partide politice, Iohannis a apreciat că este vorba despre„un joc de-a v-aţi ascunselea după deget păgubos. Eu cred că prefecţii trebuie declaraţi politici sau desfiinţaţi. Dacă ar fi după mine, prefecturile ar fi desfiinţate. Sunt inutile şi consumatoare de resurse. În locul lor ar trebui înfiinţate birouri prefecturale, care să verifice legalitatea activităţii instituţiilor deconcentrate”, a declarat el.

Citeşte şi:

PSD rămâne cu afişele electorale. BEC le dă social-democraţilor voie să fie "mândri că sunt români"

Reclamat de PNL la BEJ, PSD Sălaj trebuie să dea jos afişele pe care apare USL

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite