Investiţie: 400.000 de lei pentru o biserică. Află aici despre ce este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graţie proiectelor finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional ( AFCN), instituţie aflată în subordinea  Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, mai multe biserici, monumente istorice din raza judeţului  Sălaj vor fi reabilitate.

Este vorba despre  biserica din lemn din comuna Sâmnihaiu Almaşului, Biserica Reformată din Zalău, bisericile reformate din localităţile  Uileacu Şimleului şi Horoatu Crasnei şi biserica din Mineu.

După cum a precizat  Doina Cociş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj,  pentru refacerea  bisericii de lemn din localitatea Sâmnihaiu Almaşului a fost alocată suma de 400.000 de lei. Investiţiile în această biserică veche,  monument istoric care datează din secolul al XVIII-a,  sunt pentru reabilitarea totală. În scurt timp, în proces de reabilitare vor intra  şi  bisericile amintite.

Fonduri nerambursabile prin proiecte

Pentru a  putea accesa fonduri nerambursabile în domeniul culturii, precum arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică şi patrimoniu cultural naţional, patrimoniul imaterial, management cultural şi formare profesională, intervenţie culturală, educaţie culturală şi diversitate culturală, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj informează  că în această perioadă se pot depune proiecte pentru cea de a doua sesiune de finanţare nerambursabilă pentru anul 2011. Perioada de înscriere  a proiectelor este cuprinsă în intervalul 15 noiembrie -15 decembrie, iar suma maximă care poate fi  solicitată  pentru un proiect  este de 70.000 lei. Suma disponibilă pentru această sesiune este de 8.300.000 de lei.  Aceste finanţări nerambursabile  se adresază artiştilor, instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor juridice private  care desfăşoară activităţi culturale. Înscrierile se fac online, până la data de 15 decmbrie 2011, ora 16,00,  accesând adresa http://www.afcn.ro, butonul logare, înregistrare, respectând ghidul solicitantului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite