Încă trei blocuri din Zalău cer izolarea termică pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul bloc care intră în reabilitare va fi Lira Cristal
Primul bloc care intră în reabilitare va fi Lira Cristal

Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că încă trei blocuri din Zalău vor fi cuprinse într-o cerere de finanţare prin Programul Operaţional Regional, domeniul de intervenţie „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”.

Potrivit lui Căpîlnaşiu, este vorba despre blocul Perla, blocul V2 (de lângă punctul termic din spatele Zahanei) şi blocul 15, de pe strada Gheorghe Doja, totalizând 215 apartamente. Valoarea totală a proiectului de reabilitare termică a celor trei blocuri se ridică la 3,95 de milioane de lei, din care 2.15 lei este finanţarea nerambursabilă, asigurată prin POR, iar diferenţa de 1,8 milioane de euro urmează să fie acoperită de asociaţiilor de proprietari şi municipalitate. 

Zalăul este campionul regiunii la acest program de finanţare, fiind primul oraş de aici pentru care s-a semnat contractul de finanţare (în noiembrie anul trecut) pentru un astfel de proiect. Până acum, au fost acceptate nu mai puţin de 11 cereri de finanţare, fiecare în valoare de aproxiamtiv 2 milioane de lei. Cele 11 cereri vizează 25 de blocuri din zona centrală a oraşului. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite