FOTO Românii din Chicago sărbătoresc româneşte. Bucate tradiţionale şi muzică românească la picnicul din Bunker Hill

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătirile pentru petrecere au început deja
Pregătirile pentru petrecere au început deja

Peste Atlantic au început pregătirile pentru cea de-a XII-a ediţie a Zilelor Zalăului la Chicago, eveniment care îi reuneşte, an de an, pe românii stabiliţi în metropola americană. Petrecerea începe la ora locală 11.00 (ora 19.00 în România).

În timp ce, la Zalău, se sărbătoreşte cu mici, bere, fum şi gălăgie cea de-a XVIII-a ediţie a Zilelor Municipiului, zălăuanii stabiliţi la Chicago, SUA, îşi cinstesc şi ei oraşul natal printr-o petrecere ajunsă, şi ea, la a XII-a ediţie. Este vorba despre Zilele Zalăului la Chicago, eveniment organizat de zălăuanii de acolo pentru toţi românii - şi nu numai - din zonă.


Anul acesta, evenimentul are loc duminică, 2 august,  în Bunker Hill Forest Preserve Grove 5 , cu începere de la ora 11.00 (19.00 - ora României). Programul include concerte susţinute de trupe româneşti, activităţi pentru copii, campionat de fotbal, campionat de volei, atmosfera fiind completată de mâncăruri tradiţionale, pregătite în special la ceaun şi la grătar.


Un anunţ de ultimă oră al organizatorilor vorbeşte despre prezenţa la eveniment a unei câştigătoare a emisiunii ”Next Star”, de la Antena 1. ”Elena Hasna... o fetiţă minunată, cu o voce fenomenală, câştigătoarea premiului de popularitate la emisiunea " Next Star " din România, se află în vacanţă la Chicago şi va fi prezentă la " Zilele Zalăului", se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.


Tot acolo a fost postată şi o fotografie din care reiese că pregătirile pentru festinul culinar au început deja, sub coordonarea lui Ovidiu Pop, un zălăuan plecat în SUA în 2000 şi care şi-a deschis la Chicago o patiserie - OVY Transylvanian Bakery. Alături de el, în oraşul american mai trăiesc alţi 1.500 de zălăuani, în majoritate tineri.

Vă mai recomandăm:

FOTO Poveste de succes peste Ocean: şi-a deschis la Chicago propria patiserie, cu bunătăţi de acasă, din Transilvania

FOTO VIDEO Latura festivă a Zilelor Oraşului: zeci de olimpici şi cupluri „de aur“, premiaţi de Primărie


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite