FOTO VIDEO Latura festivă a Zilelor Oraşului: zeci de olimpici şi cupluri „de aur“, premiaţi de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
44 de cupluri ”de aur” a fost felicitate de Primărie
44 de cupluri ”de aur” a fost felicitate de Primărie

Sala ”Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău a găzduit sâmbătă, 1 august, ceremonia de deschidere festivă a Zilelor Municipiului, eveniment dedicat, cu precădere, celor mai valoroşi tineri ai oraşului - olimpicii naţionali de anul acesta, dar şi cuplurilor ”de aur” - perechile de zălăuani care aniversează în 2015 50 de ani de căsătorie.

La 1 august 1473, Matei Corvin, regele Ungariei şi Boemiei, declara Zalăul pentru prima dată oraş - târg, "Oppidum Zilah", privilegiu care scotea localitatea de sub dominaţia comitatului, acordând dreptul de comerţ liber cu toată ţara. Momentul, esenţial în dezvoltarea oraşului, a fost ales în urmă cu 18 ani de oficialităţile vremii pentru sărbătorirea Zilelor Oraşului.


La exact 542 de ani distanţă de declararea Zalăului ca oraş, sala ”Avram Iancu” a Primăriei Zalău a devenit neîncăpătoare pentru sutele de invitaţi ai municipalităţii la ceremonia de deschidere festivă a ediţiei 2015 a Zilelor Municipiului. Alături de olimpicii naţionali şi internaţionali şi de cuplurile care sărbătoresc anul acesta ”Nunţa de Aur”, premiaţi în fiecare an de Primărie şi invitaţi şi anul acesta la ceremonie, la eveniment au fost prezenţi şi oaspeţi din Szentendre, Ungaria, oraş înfrăţit cu Zalău, din Roma, Italia, şi din Marea Britanie.


32 de elevi din Zalău, care au obţinut anul acesta premii şi medalii la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, au primit premii în bani (400 de lei pentru premiul I, 350 de lei pentru premiul al II-lea, 300 de lei pentru premiul al III-lea sau medalie) şi diplome, de recompense bucurându-se şi profesorii care i-au pregătit (fiecare a primit câte 200 de lei). De asemenea, 44 de cupluri ”de aur” au primit câte un buchet de flori, un plic cu 300 de lei şi o invitaţie la o petrecere organizată special pentru ei la un restaurant din centrul Zalăului.


Ceremonia a inclus şi un moment artistic, susţinut de elevi ai Liceului de Artă ”Ioan Sima” Zalău. Cel mai emoţionant al fost cel susţinut de vocea de aur a Sălajului, Alice Ghile, cea care a şi deschis, de altfel, festivitatea cu intonarea imnului de stat al României, ”Deşteaptă-te, române!”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite