FOTO Peste 1.000 de zălăuani şi-au strigat nemulţumirea în stradă. "Şi Zalăul cere fără graţiere!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zălăuanii au ieşit pentru a treia zi consecutiv în stradă pentru a manifesta împotriva ordonanţelor ce promovează graţierea şi dezincriminarea abuzului în serviciu.

UPDATE ORA 21.27 Cei peste 1.000 de participanţi la protest au mărşăluit pe bulevardul Mihai Viteazul până în zona Autogării şi înapoi pe platoul de marmură, în timp ce au scandat "Dragnea, nu uita, puşcaria e a ta", "PSD, ciuma roşie" sau "Voi staţi la căldură, PSD vă fură!". Reveniţi la locul de pornire al acţiunii, ei au încheiat protestul din această seară cu intonarea imnului României.

UPDATE ORA 20.30 Tot mai mulţi zălăuani se alături coloanei de manifestanţi care se deplasează acum de-a lungul bulevardului Mihai Viteazul, spre zona Scala, astfel că numărul participanţilor depăşeşte 1.000. Oamenii huiduie, fac zgomot cu fluiere şi vuvuzele şi scandează "Dragnea nu uita, România nu-i a ta" sau "Şi Zalăul cere fără graţiere". În semn de susţinere, şoferii aflaţi în trafic claxonează.

UPDATE ORA 20.20 Numărul protestatarilor depăşeşte 800. După ce au pichetat sediul Primăriei Zalău, oamenii s-au îndreptat în coloană spre cartierul Stadion, de unde vor reveni pe platoul din centrul oraşului.

UPDATE ORA 19.45 Coloana formată din peste 300 de manifestanţi a pornit în marş spre Primaria Zalău.

UPDATE ORA 19.00 În centrul Zalăului s-au adunat până la această ora circa 200 de persoane.

UPDATE ORA 18.00 Aproximativ 25 de şimleuani protestează în acest moment în faţa statuii lui Corneliu Coposu din Parcul Central, faţă de decizia Guvernului Grindeanu de a modifica legile penale. 

image

FOTO Paul Gabriel Pasztor

Oamenii se mobilizează pe Facebook, anunţând că vor ieşi în stradă şi astăzi, de la ora 18, pentru a-şi striga nemulţumirile. Este cea de-a treia zi de proteste în Zalău, după ce miercuri şi joi, circa 1.000 de manifestanţi au scandat şi au mărşăluit prin oraş împotriva amnistiei şi graţierii.

"În această seara (joi n.n.) am fost mai mulţi. Tineri şi bătrâni, români şi maghiari. Mulţi am venit pentru prima dată. Şi vrem să ne vedem şi mâine (vineri - n.n.). Până nu salvăm România noastră de borfaşi nu ne lăsăm!", a precizat unui dintre participanţii la protestul de joi seara.

Atât miercuri, cât şi joi, zălăuanii şi-au dat întâlnire pe platoul din faţa Prefecturii, de unde au pornit în marş pentru a picheta sediul Primăriei Zalău şi al organizaţiei judeţene a PSD, după care s-au deplasat în coloană, până la Tribunal şi înapoi pe platou.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Peste 500 de oameni protestează la Zalău faţă de ordonanţele graţierii

Cel mai mare protest al ultimilor 27 de ani. Aproape 1.000 de zălăuani au ieşit în stradă: „Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi“ VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite