FOTO Mobilizare emoţionantă pentru zeci de copii nevoiaşi. Cum a arătat prima petrecere din viaţa lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tort, lumânări, baloane, pinata, cadouri, muzică şi multe zâmbete au fost ingredientele care au asigurat o zi de vis pentru mai mulţi copii din familii defavorizate.

Pentru prima dată în viaţa lor, 29 de copii din familii defavorizate din judeţul Sălaj şi-au sărbătorit copilăria, graţie implicării unor oameni de bine. La iniţiativa Corinei Copaş, proprietara unui spaţiu de joacă din Zalău, şi a Corinei Ţurcaş, cunoscută pentru coordonarea a numeroase acţiuni caritabile, copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani au trăit, pentru prima oară în viaţă, bucuria celebrării Zilei Internaţionale a Copilului. Împreună cu alţi oameni cu suflet mare, cele două au reuşit să pregătească o petrecere surpriză pentru cei mici, care au păşit, cu această ocazie, pentru prima dată într-un spaţiu de joacă special amenajat şi au mâncat, pentru prima dată, o felie de tort.

Îmbrăcaţi în hainele de sărbătoare, copiii au uitat de lipsurile de acasă şi au petrecut împreună câteva ore presărate cu râsete zglobii, printre jucăriile la care doar visează, au alergat şi au cântat, bucurându-se de surprizele zilei.

"Ştiind de implicarea Corinei Ţurcaş în ajutorarea celor mai puţin norocoşi, i-am spus că dacă va avea vreodată nevoie de ajutorul meu să ştie că pun la dispoziţie spaţiul de joacă pentru orice caz social consideră", ne spune Corina Copaş, administratorul "Magic House". Cum 1 Iunie este aproape, Corina Ţurcaş nu a stat mult pe gânduri şi, ajutată de colaboratori mai vechi, a organizat petrecerea surpriză. "Anca, o tânără pentru care am organizat cândva o campanie de strângere de fonduri pentru tratament medical, s-a oferit să plătească tortul. Pizza Co-k ne-a oferit pizza, Delia s-a oferit să facă fotografii, Gergo a plătit sucurile, Roxana le-a făcut pinata, Alexandra s-a ocupat de cadouri, Mădălina le-a făcut petrecăreţilor pictură pe faţă", explică, la rândul său, Corina Ţurcaş.

Potrivit spuselor sale, sărbătoriţii zilei fac parte din familii greu încercate din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou, ce trăiesc într-o sărăcie lucie şi pentru care a făcut, în ultimii ani, mai multe campanii caritabile. "Sunt copii pentru care ne-am implicat şi cu alte ocazii, pe care am încercat să îi ajutăm cu haine, jucării, alimente sau dulciuri. Fiecare dintre ei merge la şcoală sau la grădiniţă, asta fiind condiţia de bază pentru a beneficia de ajutorul nostru", subliniază Corina Ţurcaş.

Mai puteţi citi:

Abandonată la naştere, o adolescentă îşi caută mama. „Am nevoie de familia mea“

Drama copiilor din centre de plasament. „De la 12 ani este traficată şi are două surori mai mari care se prostituează“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite