FOTO Gulaş ”jandarmeresc” făcut din carne de mistreţ, porc şi afumătură, câştigător la ”Aventuri culinare”
0Un delicios gulaş făcut de doi jandarmi din Sălaj a câştigat secţiunea de tocăniţe din cadrul Concursului de gătit în aer liber ”Aventuri culinare”, organizat zilele trecute de International Police Association (IPA), Secţia Română - Regiunea 2 Alba, la Sebeş.
De conceperea şi prepararea gulaşului s-au ocupat plutonierul adjutant şef Adrian Sabău şi plutonierul adjutant şef Ioan Aciu, lucrători în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, ”abonaţi” ai concursurilor de gătit. Aflat la prima ediţie, concursul a constat în prepararea unor reţete din bucătăria tradiţională sau internaţională, pe trei secţiuni: ciorbe, tocăniţe şi deserturi. Pregătirea reţetelor s-a făcut la ceaun, tigaie, oală, grătar sau cărbuni, la foc deschis (gaz sau lemn), fiecare echipă intrând în concurs cu un singur preparat gătit.
Echipajul din Sălaj, reprezentând I.P.A. Regiunea 2 Sălaj au gătit un gulaş cu trei feluri de carne (de mistreţ, de porc şi afumătură), cu care au câştigat secţiunea de tocăniţe. Marele Premiu al competiţiei de gătit a fost adjudecat de IPA Regiunea 3 Alba (IPJ).