Factura de gaze naturale a fost schimbată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe noua factură de regularizare va apărea suma întreagă pe cele trei luni, cu sumele estimate scăzute
Pe noua factură de regularizare va apărea suma întreagă pe cele trei luni, cu sumele estimate scăzute

Din luna iunie, E.ON a schimbat formatul facturii pe care o trimite consumatorilor, în sensul optimizării ei, pentru o mai bună înţelegere.

„Optimizarea modului de reprezentare a informaţiilor cuprinse în factura de gaze naturale are ca scop o mai bună înţelegere a sistemului actual de facturare, efectuat în baza consumului estimat sau transmis prin autocitire şi a citirii trimestriale a contorului”, precizează purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Trandafir.

Ea spune că noul format al facturii de gaze naturale permite o identificare mai clară a consumului de gaze facturat în primele două luni, în baza estimării sau autocitirii. Astfel, pe factura de regularizare, care se emite o dată la trei luni, va apărea totalul facturii ca diferenţă între consumul realizat efectiv şi consumurile estimate care au fost facturate. Sumele facturate în cele două luni anterioare vor fi evidenţiate pe factura de regularizare cu minus.

Totodată, o altă optimizare a modului de reprezentare a datelor pe factura de gaze naturale se referă la indexul contorului de gaze naturale, menţionat în funcţie de tipul facturii: estimare, autocitire sau regularizare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite