Doliu în lumea sindicală. A murit un cunoscut lider Cartel Alfa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompiliu Ceaca avea 65 de ani FOTO Andreea Vilcovschi
Pompiliu Ceaca avea 65 de ani FOTO Andreea Vilcovschi

Sindicalistul a luptat timp de aproape trei decenii pentru drepturile salariaţilor sălăjeni, fiind unul dintre cei mai vocali preşedinţi de sindicat.

Cel mai activ sindicalist sălăjean, Pompiliu Ceaca, s-a stins din viaţă vineri, 25 mai, la sediul Organizaţiei Judeţene Sălaj a Confederaţiei "Cartel Alfa". Liderului de sindicat i s-a făcut rău, fiind solicitată intervenţia ambulanţei, însă echipajul medical sosit la faţa locului nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Pompiliu Ceaca avea 65 de ani şi şi-a dedicat viaţa luptei sindicale. Primele responsabilităţi sindicale le-a preluat în 1990, la Întreprinderea de Ţevi (actuala TenarisSilcotub), pentru ca din 1993 să preia frâiele Cartel Alfa Sălaj. „Să militezi pentru respectarea drepturilor oamenilor îţi dă un sentiment de mulţumire, chiar dacă au fost multe piedici şi sunt în continuare, atât din partea puterii, cât şi din partea unor patronate. Astăzi, din păcate, în loc să îmbunătăţim legislaţia socială printr-un dialog corect cu patronatele, suntem în situaţia de a lupta cu guvernul, care vrea să «flexibilizeze» Codul Muncii şi celelalte legi cu caracter social, într-un mod abuziv. Sigur că aceste lucruri îmi provoacă frustrare şi furie de multe ori, însă consider că este o ocupaţie nobilă”, declara, în 2011, pentru ziarul "Adevărul", regretatul lider de sindicat.

De numele lui Ceaca se leagă şi primul proiect Phare implementat în Zalău, prin intermediul Fundaţiei de Dezvoltare Socială şi Economică, un proiect focalizat pe măsuri de combatere a şomajului.

Mai puteţi citi:

Pompiliu Ceaca - Apără drepturile muncitorilor sălăjeni de două decenii

Avertismentul unui lider de sindicat din Educaţie: „Ne va fi ruşine cu cei care vor sta în faţa copiilor noştri“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite