Doliu în lumea medicală. S-a stins un reputat anestezist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul avea 70 de ani FOTO Colaj Facebook
Medicul avea 70 de ani FOTO Colaj Facebook

Numele medicului a fost implicat într-un scandal uriaş, după ce un pacient a decedat pe masa de operaţii în urma anesteziei pe care i-a făcut-o.

Medicul anestezist Ioan Costinaş, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, a decedat miercuri, 3 octombrie. Anestezistul a lucrat în cadrul unităţii medicale până în urmă cu aproximativ trei ani, numele său fiind implicat într-un caz de malpraxis, soldat cu decesul unui pacient.

Născut în 1948, în judeţul Alba, dr. Costinaş a absolvit Medicina Generală la Cluj-Napoca, şi s-a alăturat echipei SJU Zalău în 1979, ca medic secundar. Din septembrie 2007, până în februarie 2009, a condus Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti, pentru ca în 2012 să fie implicat într-un scandal uriaş legat de moartea unui pacient. În urma procesului deschis de către sora celui decedat – colegă de serviciu cu antestezistul – medicul a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani.

În plus, a fost obligat să plătească în solidar cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău daune morale în valoare totală de 47.000 de euro către rudele celui decedat.

Costinaş s-a pensionat pentru limită de vârstă în 2013, însă a continuat să lucreze în linia de gardă ATI, cu contract de prestări servicii până la finele lui septembrie 2015.

"De-a lungul prestigioasei cariere, a urmat cursuri de formare profesională continuă, a participat la numeroase cursuri şi congrese de specialitate în ţară şi în străinătate. A fost un profesionist de excepţie, apreciat deopotrivă de pacienţi şi colegi", au precizat foştii săi colegi de la Spitalul din Zalău.

Citiţi şi:

Pacient mort pe masa de operaţie. Anestezistul, găsit vinovat de ucidere din culpă

Flori, lacrimi şi lumânări în memoria unui campion. Zalăuanii i-au spus adio lui Gheorghe Guşet pe Stadionul Municipal FOTO VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite