Secretul unei tocăniţe de cartofi aromate. Cum să prepari rapid o mâncare delicioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un preparat simplu şi plin de arome FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Un preparat simplu şi plin de arome FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Acest fel de mâncare perfect pentru masa de prânz oferă o combinaţie de gusturi, desăvârşite de aroma inconfundabilă a cărnii afumate.

O simplă, dar gustoasă tocăniţă de cartofi poate fi scoasă din anonimat cu o bucată de pastramă de oaie. Se prepară destul de repede, cu ingrediente puţine şi poate fi o idee pentru masa de prânz sau chiar pentru o cină mai săţioasă.

Reţeta acestui fel de mâncare a fost culeasă de către sălăjeanul Mircea Groza, specialist în bucătăria românească arhaică, de la gospodinele de pe Valea Almaşului. Pentru acest preparat aveţi nevoie de o bucată de pastrămă de oaie, de preferat cu mai puţină grăsime, pe care o tăiaţi în cuburi de dimensiuni potrivite.

tocanita de cartofi cu pastrama de oaie

Curăţaţi două cepe mare, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, un ardei roşu şi cartofi, de preferat roşii, care nu se vor sfărmă în timpul fierberii. Tocaţi ceapa şi ardeiul, tăiaţi zarzavatul rondele, iar cartofii, în bucăţi mai mari.

Într-o oală puneţi o lingură generoasă cu untură de porc în care veţi rumeni carnea pe toate părţile, pentru ca apoi să adăugaţi ceapa tocată şi o lingură de boia de ardei şi una de apă caldă. Completaţi cu celelalte legume mărunţite, acoperiţi cu apă caldă şi lăsaţi să fiarbă.

tocanita de cartofi cu pastrama de oaie

Când carnea s-a înmuiat, adăugaţi cartofii, câteva frunţe de ţelină legate şi, dacă e cazul, încă puţină apă. Săraţi şi continuaţi fierberea până când cartofii sunt gătiţi. La servire, presăraţi deasupra frunze de pătrunjel.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi. Două reţete care-ţi lasă gura apă

Reţeta unui delicios preparat ardelenesc. Cum faci ca la carte ciorba de pâine cu ou

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite