Doi poliţişti atacaţi cu bâte şi pietre de 50 de persoane. Oamenii legii, nevoiţi să facă uz de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au fost atacaţi de 50 de persoane FOTO Facebook.com/Sindicatul Europol
Poliţiştii au fost atacaţi de 50 de persoane FOTO Facebook.com/Sindicatul Europol

Oamenii legii au tras opt focuri de avertisment, însă scandalagiii au continuat atacul, spărgând parbrizul autospecialei de poliţie.

Doi poliţişti sălăjeni chemaţi să aplaneze un scandal izbucnit între mai multe persoane în localitatea Nuşfalău au fost atacaţi cu bâte şi pietre de un grup de 50 de persoane. Totul s-a petrecut sâmbătă, 15 august, în jurul orei 20, după ce o femeie a sunat la 112 pentru a reclama faptul că vecinul ei îi adresează injurii, ameninţări şi provoacă scandal pe stradă, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, de 29, respectiv 47ani. Aceştia se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Când au observat poliţiştii, unul dintre ei a intenţionat să-i lovească cu un par, însă aceştia au folosit spray-ul iritant lacrimogen, moment în care la scandal au venit şi alte persoane,  care au ameninţat poliţiştii şi au aruncat cu pietre înspre ei şi înspre autospecială. Pentru a împiedica atacul, poliţiştii au tras mai multe focuri de avertizare în plan vertical.

Reprezentanţii Sindicatului Europol susţin într-o postare pe reţelele de socializare că la sosirea oamenilor legii, la faţa locului s-au strâns peste 50 de persoane înarmate cu bâte care i-au ameninţat pe poliţişti că dacă vor interveni îi vor bate şi le vor distruge autospeciala din dotare.

"Pentru a calma spiritele cei doi poliţişti au fost nevoiţi să traga 8 focuri de avertisment, aspect care nu i-a intimidat pe cetăţenii cu drepturi care s-au considerat "abuzaţi" şi au aruncat cu pietre spărgând parbrizul autospecialei şi provocând mai multe avarii elementelor de caroserie", se mai arată în postarea Europol.
În sprijinul poliţiştilor atacaţi au venit colegii lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi, iar şapte scandalagii au fost conduşi la audieri.

În urma intervenţiei nicio persoană nu a fost rănită, menţionează IPJ Sălaj. În cauză,  poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, iar bărbatul de 47de ani a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj.

"Aşadar, domnule ministru, nu este de ajuns să fim cu legea şi cu ochii pe aceşti rău-făcători, întrucât pe zi ce trece, e tot mai limpede că pachetul legislativ privind autoritatea poliţiştilor trebuie reformat în mod radical pentru a nu mai fi nevoiţi să ne plângem eroii!", atrag atenţia cei de la Sindicatul Europol.

Citiţi şi:

Urmărire cu focuri de armă la marginea pădurii. Un braconier a încercat să-l omoare pe poliţistul care îl urmărea

Verdict usturător în dosarul contrabandistei care era cât pe ce să omoare un poliţist. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite