DIICOT Sălaj l-a vrut după gratii pe neamţul judecat pentru pedofilie. Ce au decis judecătorii Curţii de Apel Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speranţele procurorilor DIICOT Sălaj de a-l vedea după gratii pe neamţul Wendt Mayco Norbert s-au năruit, după ce magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, miercuri, 3 august, contestaţia acestora vizavi de decizia instanţei din Sălaj de nu înlocui măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv.

Cetăţeanul german este judecat sub acuzaţiile de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă, în acelaşi dosar fiind trimis în judecată şi cumnatul victimei, Augustin Rostaş, învinuit de trafic de minori.

Procurorii au cerut Tribunalului Sălaj trimiterea lui Wendt după gratii, întrucât, susţin ei, bărbatul s-ar fi întâlnit, la mijlocul lunii iulie, cu Rostaş, dar şi cu minorul abuzat, în ciuda restricţiilor impuse în acest sens de către magistraţi. Instanţa de judecată a dispus, însă, respingerea cererii formulate şi menţinerea măsurii controlului judiciar, constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru a se dispune înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului preventiv.

Nemulţumiţi de hotărârea Tribunalului, procurorii DIICOT au făcut apel, însă fără succes. În cursul zilei de miercuri, 3 august, magistraţii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat în acest dosar, respingând contestaţia anchetatorilor.

Dosarul de pedofilie al lui Wendt Mayco Norbert se află la cea de-a treia judecare, după ce Curtea de Apel Cluj a invocat o eroare de procedură a instanţei din Sălaj. La prima judecare, neamţul a primit şase ani de închisoare, iar la rejudecare a fost condamnat la şapte ani de detenţie.

Bărbatul a intrat în vizorul anchetatorilor în martie 2014, după ce ar fi întreţinut, în repetate rânduri, acte sexuale cu un copil din Şimleu, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 1.000 de lei pe care le oferea surorii şi cumnatului minorului.

Vă mai recomandăm:

Eliberarea din arest a unui pedofil german pune pe jar o comunitate din Sălaj. Oamenii se tem pentru copiii lor

Şapte ani de închisoare pentru pedofilul german prins în Sălaj. Sora şi cumnatul victimei, pedepse mai aspre, după ce „au vândut” copilul pedofilului

Copil de 12 ani, oferit, contracost, de propria soră, unui pedofil german

Două fetiţe din Sălaj, victimele a doi fraţi pedofili. Una dintre ele le era şi rudă apropiată!

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite