De ce a căzut Guvernul Ungureanu: "Am început să verificăm companiile de stat şi am deranjat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode (foto stânga) a fost ministru al Economiei în Guvernul MRU FOTO Olimpia Man
Lucian Bode (foto stânga) a fost ministru al Economiei în Guvernul MRU FOTO Olimpia Man

Deputatul PDL Lucian Bode, ministru al Economiei în Cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că denunţarea abuzurilor ce au loc în companiile de stat din subordinea ministerelor a fost unul dintre motivele pentru care a căzut, în urmă cu aproape un an, cabinetul.

„Miniştrii Cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu au început să verifice toate cheltuielile pe care companiile din subordinea ministerelor le făceau, indiferent de culoarea politică a celor ce le conduceau. Vorbesc de cheltuieli cu sponsorizări, cu publicitatea, cu asistenţa sau consultanţa juridică, în valoare de sute de milioane de euro. Iar asta a deranjat destul de tare şi a fost unul dintre motivele pentru care a căzut cabinetul”, a declarat Bode. Potrivit acestuia, numai la nivelul ministerului pe care l-a condus timp de aproximativ două luni şi jumătate, cel al Economiei, era proiectat să se cheltuie în 2012 pe publicitate şi pe sponsorizări peste 25 de milioane de euro. „La Oltchim, spre exemplu, deşi compania era în mari dificultăţi, au fost prevăzuţi pentru publicitate 2 milioane de euro. Am verificat şi toţi banii au fost dirijaţi, apoi, către echipa de handbal”, a dezvăluit fostul Ministru al Economiei.


El spune că deşi asta le-a adus, probabil, ieşirea de la guvernare, verificările făcute în companii au reuşit, totuşi, să aducă mai multă transparenţă în sistem. „Am reuşit să obligăm companiile să-şi publice pe site cheltuielile”, a explicat el.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite