Dansul popular nu are loc în showurile de la televiziunile comerciale. Singurul număr de folclor din galele „România dansează“, eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porolissum a ieşit din competiţia "România dansează" FOTO Arhiva personală
Porolissum a ieşit din competiţia "România dansează" FOTO Arhiva personală

Dansatorii de la „Porolissum”, singurii reprezentanţi ai folclorului în galele showului de televiziune de la Antena 1 „România dansează“, au fost eliminaţi ieri din competiţie, după ce membrii juriului au ales alţi trei concurenţi, iar voturile telespectatorilor au înclinat balanţa pentru al patrulea loc în finală către 1st Class.

Au avut, atât la preselecţii, cât şi în semifinală, o prestaţie fără cusur. De altfel, şi cei trei membri ai juriului, Mihai Bendeac, Monica Petrică şi CRBL nu au putut să nu remarce câtă sincronizare, cât ritm, dar mai ales câtă bucurie de a dansa există în evoluţia Ansamblului "Porolissum" din Zalău, singurul număr de dans popular ajuns în semifinalele show-ului "România dansează". Nu a fost, se pare, suficient, pentru a trece mai departe, în semifinală, pentru că românilor parcă le este ruşine cu folclorul lor. "Recunosc, nu îmi place dansul popular", a spus chiar unul dintre juraţi, mai exact Mihai Bendeac, iar asta s-a văzut clar în alegerea făcută în privinţa numărului desemnat de el pentru a merge în finală.

Pentru cei 24 de dansatori de la Porolissum şi pentru coregrafii lor, soţii Gabriela şi Marin Hossu, dansul popular rămâne o mare mândrie şi un mod de viaţă. "Dansul ne-a format. Noi şi când mergem la cumpărături, la magazin, avem o anumită poziţie, o anumită atitudine. Este formată în timp, după atâţia ani de dans", ne povesteşte Gabriela Hossu.


Chair dacă, vâzându-i cât sunt de tineri şi frumoşi e greu să crezi asta, fiecare dintre dansatorii de la Porolissum are în spate minimum 10 - 15 ani de dans popular. Recordul îl bate Mariana Doiniţa Puşcaş, "veterana" ansamblului, care la cei 51 de ani ai săi se poate mândri cu peste 30 de ani de dans.


Ca-n familie


Pe dansatorii de la "Porolissum" nu îi uneşte doar trecutul comun, ca membri ai acestui ansamblu care a bătut, în cei aproape 18 ani de existenţă, întreaga lume. Îi unesc şi legături de rudenie pentru că a devenit aproape o regulă că dacă sora mai mare este dansatoare la Porolissum, şi cea mică sau fratele ei să-şi dorească să ajungă pe scenă, la fel ca sora mai mare. Aşa a ajuns Porolissum o "afecere" în familie, în care găsim soţi şi soţie, cum sunt cei doi coregrafi, care au început la ansamblu, în 1995, ca şi dansatori. Florina, tânăra care în preselecţii a făcut o demonstraţie de piruete, şi-a găsit în ansamblu viitorul soţ, pe Alin, cu care se va căsători anul viitor, iar Bianca, dansatoarea care a fost portavocea Porolissum-ului la show-ul de la Antena 1 dansează în ansamblu alături de fratele ei, Mihai. De asemenea, "veterana" Mariana o are alături pe cumnata sa, Ioana, cea care în semifinală a făcut câteva piruete împreună cu CRBL.

Citeşte şi Porolissum" a ratat calificarea în finala "România dansează". Voturile telespectatorilor i-au trimis în finală pe băieţii din trupa lui Connect-R

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite