Cum au reuşit patru români să lase fără internet şi telefonie mai multe localităţi din Spania

0
0
Cei patru români au fost arestaţi FOTO guadalajaradiario.es
Cei patru români au fost arestaţi FOTO guadalajaradiario.es

Patru tineri români au fost arestaţi în Spania sub acuzaţia de furt, în urma unei sesizări făcute de o companie de telecomunicaţii.

Patru români cu vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani au fost încarceraţi în Spania, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt. Garda civilă din Guadalajara i-a reţinut la finele săptămânii trecute, după ce ar fi furat 820 de metri cubi de cablu de cupru, lăsând fără servicii de telefonie şi internet locuitorii din trei oraşe, scrie Guadalajara Diario.

Potrivit sursei citate, cei patru au ajuns în vizorul oamenilor legii după de în 7 ianuarie, o companie de telefonie a sesizat Garda Civilă cu privire la furtul mai multor cabluri din reţea. În plus, mai mulţi localnici au anunţat autorităţile cu privire la prezenţa unei maşini suspecte care circula pe timpul nopţii pe străzile oraşelor Sotodos, Padilla del Ducado şi Villarejo de Molina.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au descoperit că într-o zonă a oraşului Guadalajara, mai multe persoane ardeau cabluri pentru a elimina protecţia din plastic. Cuprul rămas era ascuns şi mai apoi, vândut.

Cei patru români au fost prinşi în trafic de un echipaj de poliţie, în autoturismul lor fiind descoperite diferite ustensile folosite pentru tăiatul cablurilor.
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, existând suspiciuni că tinerii ar fi implicaţi şi în alte furturi similare comise în provincia Guadalajara.

Mai puteţi citi:

Români condamnaţi pe viaţă pentru o crimă în Italia. „Am strâns-o de gât cu toată puterea”

Clan de români, acuzat de trafic de persoane în Spania. Printre victime, o tânără de 15 ani, însărcinată VIDEO

Mai multe - Zalău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite