Corneliu Coposu îşi sprijină mentorul şi după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încet, dar sigur, numărul celor care decid să se implice, într-un fel sau altul, în campania demarată pentru salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, devine tot mai mare. cea mai importantă donaţie făcută de până acum vine, indirect, din partea colaboratorului său apropiat Corneliu Coposu, Fundaţia înfiinţată în memoria sa donând 5.000 de lei.

Fundaţia ”Corneliu Coposu” a donat  5 000 de lei pentru reabilitarea Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, fiind, până acum, cea mai mare sumă donată în cadrul campaniei ”Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!”.


Potrivit preotului Cristian Borz, iniţiatorul campaniei, autorii gestului caritabil sunt distinsele surori Flavia şi Rodica Coposu, precum şi  Ionuţ Gherasim, directorul  executiv al Fundaţiei.

 “În şedinţa ordinară a Consiliului Director al Fundaţiei Corneliu Coposu s-a hotărât, în unanimitate, donarea sumei de 5000 de lei pentru salvarea casei memoriale a lui Iuliu Maniu, de la Bădăcin. Ne rugăm la Dumnezeu ca acest lăcaş de suflet al celui mai mare om politic român al secolului 20, Iuliu Maniu, să fie restaurat cât mai repede” Ionuţ Gherasim


Pe un cont de Facebook creat special pentru această campanie, au fost postate toate donaţiile făcute până în acest moment, lista rămânând, desigur, deschisă:


”1.Prima donatie de 200 Euro a venit din partea domnului Marius Andrei,roman stabilit in Germania.
2. A urmat apoi B. Bogdan Mihai- 200 lei
3. Apoi o noua donatie venita de data aceasta din Italia. Marcel si Liana C.100 de euro.
4. In continuare,au intrat primii bani si pe contul PayPal: 100 USD, C. L.,stabilit in SUA.
5. Au mai intrat 100 de dolari canadieni de la Calin C.L. pe contul PayPal
6. O noua donatie de 100 de lei de la Eugen S.
7. Au mai intrat de Adina Monica V. -100 lei
8. inca o donatie de la Ovidiu Lucian V. – 50 lei
9. O noua donatie de la P. Calin din Badacin de 460 de lei.
10. A intrat o nouă donaţie, Adrian M. din Dublin, 20 de euro
11. O nouă donaţie în contul paypal - Cristina P. 10 euro
12. Următoarea donaţie vine de la Fundaţia „Corneliu Coposu“ Bucureşti 5.000 de lei
13. Un alt suflet de aur : Cornel M (Bihor) 200 lei”


 Casa din Bădăcin ce face obiectul campaniei a fost construită de tatăl lui Iuliu Maniu şi a fost lăsată, de fostul premier al României, prin testament, Episcopiei Greco-Catolice a Oradiei. Proprietatea a fost naţionalizată şi din motive ce ţin de regimul juridic al terenului şi de tot soiul de chichiţe administrative, nu a ajuns nici până astăzi la Episcopie, aparţinând Consiliului Judeţean şi Primăriei Pericei. Casa a fost concesionată pe 50 de ani Parohiei Greco-Catolice Bădăcin care, însă, nu are resursele financiare pentru a efectua lucrările de reabilitare şi nici nu poate obţine finanţări nerambursabile din cauza regimului juridic nerezolvat al proprietăţii. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 350.000 de euro.

Cei ce doresc să se implice financiar în campanie o pot face depunând sume de bani în conturile:

Lei: RO22RZBR0000060002085400;

Euro: RO18RZBR0000060002899205;

– deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, jud. Sălaj, str. 1 Decembrie, nr. 5 , Parohia Greco-Catolică Bădăcin.

Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

Vă mai recomandăm:

Strănepotul lui Iuliu Maniu, dezvăluiri în premieră despre cum a refuzat marele ţărănist comenzile Masoneriei de a „conduce partea aceasta din lume”

Casa din Dealul Ţarinei în care s-a scris istorie riscă să devină istorie. Motivele pentru care reabilitarea casei lui Iuliu Maniu este o urgenţă

Cum au vrut austro-ungarii să scape de Iuliu Maniu. Răzbunarea premierului maghiar pentru refuzul românului de a jura fidelitate Regatului Ungariei

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite