Competiţie eco între şcoli. Două colegii şi patru gimnazii s-au aliniat la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni s-a dat startul celei de-a III-a ediţii a proiectului educaţional EcOprovocarea, organizat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă în parteneriat cu TenarisSilcotub.

După primele două ediţii, care au aliniat la start, în Sălaj, doar licee, ediţia de acum are ca participanţi şi elevi de gimnaziu. Astfel, vor fi "ecOprovocaţi" să se implice activ în problemele de mediu ale comunităţilor din care fac parte elevii Colegiului Naţional "Silvania" Zalău, cei ai Colegiului Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" şi şcolile gimnaziale din Mirşid, Crişeni, Bocşa şi Herecelan.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Viitor Plus, în cadrul competiţiei,  două echipe de ecOambasadori din județul Sălaj, formate din elevi şi profesori, au misiunea de a organiza evenimente şi proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde și de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu.

Eficienţa şi impactul acestor activităţi sunt monitorizate şi evaluate, la finalul a şase luni de competiţie urmând să fie desemnaţi câştigătorii. Prima ediţie a fost câştigată de Liceul Teoretic (pedagogic, la acea vreme) "Gheorghe Şincai", iar ediţia de anul trecut, de Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul".

O competiţie similară se desfăşoară, în aceeaşi perioadă, şi la Călăraşi, celălalt oraş din România în care Tenaris îşi desfăşoară afacerile.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite