Centrul Militar Sălaj lasă loc culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechea clădire în care a funcţionat până acum drept sediu pentru Centrul Militar Judeţean Sălaj (fosta garnizoană "Dragalina") a intrat în reabilitare. Militarii sunt mutaţi pe strada Lt. Col. Pretorian, iar după finalizarea lucrărilor clădirea va primi o altă funcţionalitate.

Centrul Militar Judeţean Sălaj se mută de pe strada Unirii, nr.11, pe strada Lt. Col Pretorian, nr. 100. Clădirea care a servit drept sediu pentru Centrul Militar Judeţean, în suprafaţă de peste 5.300 de metri pătraţi, face parte din patrimonial cultural naţional. De curând au început lucrările de reabilitare, în urma unui proiect de finanţare câştigat de administraţia judeţeană prin Programului Operaţional Regional.

Proiectul de Hotărâre se va afla luni pe masa consilierilor judeţeni. Pentru a putea muta serviciul în altă parte, Consiliul Judeţean a avut nevoie de aprobarea Ministerului Administraţiei şi Internelor.


Cultură şi turism

În locul Centrului Militar se vor muta  Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala Populară de Artă şi Meserii şi Ansamblul Folcloric "Meseşul”, comasate într-o nouă instituţie care se va numi Centrul de Dezvoltarea Culturală şi Turistică a judeţului Sălaj.

De asemenea, se vor crea servicii noi precum Centrul judeţean pentru promovare turistică, Centrul de Tradiţii şi Memorii, sală de conferinţe "Dialoguri Europene" şi altele.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite