Celebră fabrică de mobilă, transformată în supermarket. Ce se va întâmpla cu angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locul fabricii va fi ridicat un magazin Lidl
În locul fabricii va fi ridicat un magazin Lidl

Un importan producător de mobilă din România a anunţat că îşi vinde una dintre cele patru fabrici, pentru a putea securiza locurile de muncă.

Compania Simex va vinde retailerului german LIDL una dintre fabricile pe care le deţine în judeţul Sălaj. Terenul în suprafaţă de circa 7.400 de metri pătraţi situat la intrarea în oraşul Şimleu Silvaniei este ocupat de mai multe clădiri şi hale de producţie, pe care actualul proprietar va trebui să le demoleze, întrucât retailerul vrea terenul liber de sarcini. Viitorul magazin va fi deschis la finele anului viitor.

Dumitru Blaga (foto jos - n.n.), directorul general al Simex, a explicat pentru "Adevărul" care sunt motivele care au stat la baza deciziei de vânzare. Omul de afaceri a precizat că având în vedere vechimea clădirilor, acestea necesitau investiţii pentru modernizare. Pentru a nu genera costuri suplimentare, dar şi pentru siguranţa financiară a companiei, varianta vânzării a fost cea mai potrivită. În plus, spune Blaga, fabrica este situată într-o zonă rezidenţială, deloc potrivită pentru desfăşurarea de activităţi economice.

El dă asigurări că niciunul dintre cei 35 de angajaţi care lucrează în fabrică nu îşi va pierde locul de muncă: "Activitatea va fi relocată în celelalte fabrici Simex de la Şimleu Silvaniei şi Nuşfalău.  Vom reduce, astfel, costurile, şi vom concentra activitatea în celelelate unităţi ale grupului. Producţia nu va avea de suferit, ba chiar prevăd că în perioada următoare, cifra de afaceri va creşte printr-o mai bună reorganizare. Prin vânzarea acestui activ am securizat locurile de muncă şi afacerea în sine".

dumitru blaga

Compania Simex deţine în prezent patru fabrici de mobilă, două amplasate în Şimleu Silvaniei şi alte două, în localitatea Nuşfalău, cu un total de 480 de angajaţi.

Nu este pentru prima dată când o importantă unitate de producţie este demolată şi înlocuită cu spaţii comerciale. În 2019, multe hale ce au aparţinut fostei Întreprinderi de Armături Industriale din Fontă şi Oţel din Zalău - cândva un colos al industriei - au fost rase de pe suprafaţa pământului pentru a face loc primului mall din oraş.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Un gigant al industriei româneşti a fost demolat. În locul fabricii va fi ridicat primul mall din Zalău

„Monumentul robinetului necunoscut” de la Zalău: un colos metalic ce aminteşte de comunism

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite