Cât de scump plătesc patronii ce ignoră legislaţia muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii au dat amenzi pentru munca la negru de 70.000 de lei FOTO Arhivă
Inspectorii au dat amenzi pentru munca la negru de 70.000 de lei FOTO Arhivă

70.000 de lei. Atât vor avea de plătit, ca amenzi, cinci agenţi economici din Sălaj prinşi de inspectorii ITM că primiseră la muncă şapte persoane care nu aveau forme legale de angajare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, în cursul lunii martie, inspectorii controlat în domeniul realţiilor de muncă 128 de agenţi economici. La cinci dintre aceştia  au fost identificate şapte persoane care lucrau fără forme legale de angajare, administratorii lor fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 70.000 lei.


Alte deficienţe constatate pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.800 lei se refera la nerespectarea dispoziţiilor legale privind repausul săptămânal, stabilirea salariului de încadrare al angajaţilor sub nivelul  minim pe economie, nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară.

Pentru necompletarea elementelor contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale, precum şi pentru completarea registrului cu date eronate sau incomplete s-au aplicat avertismente şi s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor.
 
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 89 de unităţi şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 lei la trei dintre angajatori.

Potrivit datelor primite de la ITM, în primele trei luni ale acestui an în Sălaj s-au înregistrat 24 contracte colective de muncă şi 20 acte adiţionale, totalul contractelor colective de muncă active fiind de 146.
 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite