Câştigătorii alegerilor din Sălaj au primit certificatele doveditoare. Cine a fost marele absent

0
0

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Sălaj, judecătorul Claudia Tomşa, a înmânat noilor parlamentari certificatele doveditoare de alegere.

Parlamentarii de Sălaj aleşi în urma scrutinului din 11 decembrie au intrat astăzi în posesia certificatelor doveditoare câştigării alegerilor. Evenimentul a avut loc la la Instituţia Prefectului şi a fost prezidată de către subprefectul Vasvari Robert-Gergely. "Să puneţi deoparte opţiunile de partid şi diferenţele care vă despart, să vă uniţi forţele pentru a construi, pentru a făuri lucruri bune pentru acest judeţ. Cu un citat celebru, vă urez putere pentru a această muncă: un politician se gândeşte la următoarele alegeri, un om de stat, la următoarea generaţie. Vă doresc mult succes în activitate!", le-a transmis subprefectul.

De la şedinţă a absentat cel mai longeviv parlamentar de Sălaj, deputatul udemerist Seres Denes, care a câştigat acum cel de-al şaptelea mandat.

Certificatele au fost înmânate celor care vor reprezenta interesele sălăjenilor în Parlament, în următorii patru ani, de către preşedintele BEC Sălaj, judecătorul Claudia Tomşa.

"La început de mandat, pornim de la rezultat, chiar dacă este oarecum nedrept. Algoritmul prin care s-au repartizat mandatele este, însă, corect, astfel că pobţinut de fiecare partid va fi corect reflectat în numărul de mandate din Parlamentul României. Va trebui să exercităm un control riguros asupra Executivului şi să punem umărul pentru a contribui la legi clare, drepte, stabile, în interesul sălăjenilor. Sunt convins ca disputa politică în ceea ce priveşte Sălajul s-a încheiat aici şi că toţi vom munci pentru aduce un pic de bunastre sălăjenilor, aşa cum am promis în campanie", a precizat deputatul liberal Lucian Bode.

La rândul său, deputatul PMP Liviu Balint, a subliniat că în ciuda procentului mic obţinut de formaţiunea politică în judeţ (3,55 la sută la Camera Deputaţilor şi 3,61 la sută la Senat), "vom fi parlamentarii tuturor şi o să ne luptăm pentru obiectivele prezentate în campanie, care vor fi realizate, la sfârşitul mandatului în proporţie de 99 la sută".

În urma alegerilor din 11 decembrie, deputaţii Iuliu Nosa (PSD), Lucian Bode (PNL) şi Seres Denes (UDMR) au fost reconfirmaţi în funcţii, echipa fiind completată după redistribuire cu Liviu Balint (PMP). În ceea ce-i priveşte pe cei doi senatori, numele lor a fost cunoscut abia după redistribuire: Gheorghe Pop (PSD) şi Cristian Vasile Lungu (PMP).

Vă mai recomandăm:

Alegeri parlamentare 2016. Rezultat electoral surprinzător în Sălaj! Cel mai slab cotat partid a obţinut două mandate de parlamentar

Alegeri generale 2016 Sălaj. Cine sunt noii parlamentari ai judeţului

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Sălaj. PSD a colorat Sălajul în roşu

Mai multe - Zalău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite