Bilanţul solidarităţii: zeci de tone de alimente, trimise către locuitorii judeţelor înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de tone de alimente neperisabile au fost adunate de sălăjeni pentru a fi trimise către locuitorii judeţelor din sudul ţării, afectate de căderile masive de zăpadă.

Joi, 23 februarie, un transport cu circa 11 tone de făină, ulei, zahăr, conserve, paste făinoase, apă şi alte alimente neperisabile, adunate în cadrul campaniei iniţiate de Instituţia Prefectului, a fost trimis către judeţul Vaslui.

Campania Instituţiei Prefectului a beneficiat, atât în colectarea alimentelor, cât şi în gestionarea lor, de sprijinul nemijlocit al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Crucii Roşii – filiala Sălaj, primăriei Şimleu Silvaniei, Asociaţiei Comunelor din Sălaj, instituţiilor publice şi organizaţiilor neguvernamentale, compania Universal SA şi alţi agenţi economici şi, nu în ultimul rând, de bunăvoinţa unui număr impesionant de cetăţeni ai judeţului.  

Astfel, la subunităţile ISU din Zalău şi din judeţ au fost colectate circa 500 kilograme de zahăr, peste o tonă de făină (grâu şi mălai), 1.100 litri de ulei, 1.000 litri de apă, o tonă de orez, 5.000 de conserve de diferite tipuri, 6.000 de pateuri şi numeroase alte alimente neperisabile.

„În urma consultării cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, alimentele colectate în cadrul campaniei noastre au fost trimise, pentru a fi distribuite, sinistraţilor din judeţul Vaslui. Mulţumesc pe această cale tuturor celor care, prin efortul lor, au făcut posibilă această campanie umanitară. Sălăjenii au demonstrat, încă o dată, că se află alături, nu numai  cu sufletul, de semenii lor aflaţi în suferinţă”, a precizat prefectul Vegh Alexandru.  

PNL a trimis două tone în localitatea Florica, judeţul Buzău

Tot astăzi, PNL Sălaj a trimis în localitatea buzoiană Florica peste două tone de alimente neperisabile, care vor ajunge în cursul zilei de vineri, 24 februarie, la destinatari.

 “Împreună cu colegii din partid, cu reprezentanţii TNL şi a organizaţiei de femei din judeţ am reuşit să strângem mai bine de două tone de alimente neperisabile – conserve, făină, paste făinoase, ulei, apă plată etc.  – destinate sinistraţilor din comuna Florica, localitate grav afectată de căderile massive de zăpadă din ultima perioadă. Înainte de a demara campania de colectare şi pe parcursul desfăşurării acţiunii, am ţinut legătura cu primarul comunei buzoiene, astfel că donaţiile au fost colectate  şi în funcţie de nevoile prioritare ale locuitorilor din Florica”, explică Radu Căpîlnaşiu, preşedintele PNL Sălaj.

Pachetele cu alimente au fost strânse la sediul TNL din Zalău, acţiunea fiind coordonată de Raul Dragoş, preşedintele tinerilor liberali din municipiu. „Începând de la finele săptămânii trecute şi până astăzi, în fiecare zi, membrii ai TNL Zalău au asigurat permanenţa la sediul organizaţiei şi au preluat alimentele aduse de membrii de partid, dar şi de simplii cetăţeni, care şi-au exprimat solidaritatea faţă de românii aflaţi în dificultate. La această dată, campania este în desfăşurare, iar donaţiile se strâng în continuare la sediile filialelor PNL din Bucureşti şi din ţară, transporturile către zonele sinistrate fiind organizate periodic”, spune Raul Dragoş.

PDL şi locuitorii din Crasna s-au mobilizat primii

PDL Sălaj a trimis încă de săptămâna trecută aproximativ opt tone de alimente în zona afectată, iar locuitorii din Crasna au pus mână de la mână şi au adunat nu mai puţin de patru tone, pe care le-au trimis şi ei la cei care aveau mare nevoie de ele.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite