Avertisment pentru şoferii care tranzitează Sălajul: s-au montat semafoare pe DN 1H

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la drum au început anul trecut
Lucrările la drum au început anul trecut

Şoferii care circulă pe DN 1H, între Zalău şi Aleşd, trebuie să se înarmeze cu răbdare, pentru că lucrările de reabilitare a drumului au impus montarea unui sistem de semaforizare.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, sistemul semaforizat pentru dirijarea circulaţiei a fost instalat încă de săptămâna trecută, mai exact de joi. Semafoarele sunt montate dincolo de ieşirea din Hereclean înspre Vârşolţ şi sunt justificate de lucrările de mai lungă durată şi pe o întindere mare desfăşurate acolo din cauza alunecărilor de teren din zonă. De altfel, consultantul proiectului a transmis la CNADNR un raport din care reiese necesitatea realizării unui nou proiect pentru abordarea secţiunilor de drum afectate de aceste alunecări şi aprobarea de fonduri suplimentare în acest sens.

O altă modificare în proiectul iniţial ar putea fi amenajarea unui sens giratoriu în centrul comunei Nuşfalău, la intersecţia drumurilor DN 19A, DN 1 H şi DJ 191 D, la solicitarea primărei acestei localităţi. De asemenea, parcarea prevăzută în proiect pe raza comunei Hereclean, ar putea fi făcută în extravilanul comunei Nuşfalău, întrucât locaţia iniţială presupune realizarea de noi exproprieri. În urma discuţiilor avute de prefectul Filonaş Chiş cu primarul comunei Nuşfalău, reiese faptul că există teren disponibil pentru realizarea acesteia, suprafaţa avută în vedere fiind de aproximativ 5000 de metri pătraţi.

Reamintim că proiectul de reabilitare a DN 1H Zalău Aleşd are o valoare totală de 415.606.758 lei (fără TVA), din care 287.807.680 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională, diferenţa fiind asigurata prin bugetul de stat. La capătul proiectului vor fi reabilitaţi 69,334 km de drum, vor fi construite mai multe poduri şi podeţe şi vor fi construite două parcări de lungă durată.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite