Autorităţile sunt în alertă. A fost confirmat primul caz de rujeolă în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prim caz de rujeolă a fost confirmat în judeţul Sălaj, la un copil de 6 ani, nevaccinat, dintr-o comunitate defavorizată.

Un copil în vârstă de 6 ani, nevaccinat, din localitatea Pustă, a fost internat în spital cu diagnosticul de rujeolă, acesta fiind primul caz din judeţul Sălaj de la declanşarea epidemiei de boală la nivel naţional. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, starea de sănătate a pacientului este stabilă.

În ultima săptămână, nu mai puţin de 78 de cazuri de rujeolă au fost raportate în opt judeţe şi municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit sursei citate, 29 de cazuri au fost semnalate în Prahova, 21 în Bucureşti, 15 în Bihor, câte patru în Călăraşi şi Constanţa, două în Ilfov şi câte unul în Dâmboviţa, Dolj şi Sălaj. Numărul total al îmbolnăvirilor în România a ajuns, astfel, la 15.187, din care 59 de decese, plasând ţara noastră pe primul loc în Europa.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit sursei citate, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Mai puteţi citi:

Moarte teribilă. Un bărbat aflat la cules de mere a fost ucis de o viespe

Încă un deces provocat de gripă. Numărul morţilor a ajuns la 62

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite