Ana Blandiana a donat 10.000 de lei pentru salvarea casei lui Iuliu Maniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea Ana Blandiana, prin fundaţia pe care o conduce, a donat miercuri, 27 aprilie, 10.000 de lei pentru Casa Memoriană „Iuliu Maniu” din Bădăcin.

Potrivit echipei de campanie, prin intermediul Fundaţiei „Academia Civică”, Ana Blandiana şi scriitorul Romulus Rusan şi-au propus să contribuie la educarea tinerilor pentru a dezvolta o mai bună cunoaştere a trecutului ţării şi, mai ales, pentru restituirea istoriei contemporane a României, falsificată în anii dictaturii comuniste. Principalul proiect al Fundaţiei îl constituie Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, locul în care Iuliu Maniu şi-a dat ultima suflare. „În acest sens, gestul lor reprezintă o importantă contribuţie la reabilitarea Casei lui Iuliu Maniu, dar şi un aport în reabilitare din punct de vedere moral a celui care a fost un simbol al luptei anticomuniste”, au precizat reprezentanţii echipei de campanie.
„Mă bucur să văd că personalităţi culturale ca Ana Blandiana şi Romulus Rusan cred în proiectul nostru, iar donaţia lor nu poate decât să ne întărească speranţa că lucrurile se vor îndrepta şi Iuliu Maniu va fi cinstit aşa cum se cuvine, la el acasă”, a transmis parohul Cristian Borz.
Campania publică de strângere de fonduri pentru restaurarea casei de la Bădăcin a marelui om politic a fost demarată în februarie 2015.  Din banii strânşi din donaţii au fost executate lucrări  de consolidare a fundaţiei şi zidurilor, prin care să se asigure stabilitatea imobilului. Din cauza datoriilor, şantierul de la Bădăcin a fost închis în 15 aprilie.
Cei care doresc să contribuie la salvarea acestui monument istoric pot face donaţii în următoarele conturi:
Lei:RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400

Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205

Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730

Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

– Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite