Alexandru Pop a trecut de la Văru’ Săndel la Văru’ Păianjen şi la Scooby Doo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Teatrului de Comedie din Bucureşti admite că este cunoscut mai mult ca Văru’ Săndel, un personaj născut pentru televiziune.

A început să joace teatru încă din anii liceului, iar din 1995 este actor al Teatrului de Comedie din Bucureşti. Publicul larg îl cunoaşte însă ca Văru’ Săndel, prezentatorul de la Etno Tv care-i distrează pe români cu glume de pe Valea Someşului.
Încă de când era elev la Liceul nr.1 din Zalău, Alexandru Pop a făcut parte din trupa de teatru a şcolii. Pasiunea din adolescenţă i-a devenit meserie, iar în 1995, când a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie Bucureşti, a devenit actor cu acte-n regulă.
Tot în 1995, sălăjeanul a devenit angajat al Teatrului de Comedie, fiind ales din 80 de candidaţi. În Capitală a avut privilegiul să joace în piese regizate de nume mari ale scenei româneşti, precum Horaţiu Mălăele sau Gelu Colceag.
Dar Alexandru Pop a devenit cu adevărat cunoscut la finele anului 1999, când, într-o noapte de Revelion, s-a născut Văru’ Săndel.

Un personaj care ţine şi de foame

Invitat în emisiunea de Revelion a postului Acasă TV, Alexandru Pop trebuia să-şi găsească un personaj. A optat pentru Văru’ Sandu, dar colegul său de platou, Emil Hossu, i-a spus că mai bine sună Văru’ Săndel. Şi aşa i-a rămas numele, pentru că, de mai bine de 10 ani, Văru’ Săndel a devenit personajul care aduce zâmbetul pe buzele românilor cărora le place folclorul. După ce a realizat mai multe emisiuni la postul Acasă TV, precum „Acasă la români” şi „Petrecerea“, a urmat colaborarea cu postul de nişă Etno TV, unde Văru’ Săndel prezintă emisiuni şi show-uri cu interpreţi de muzică populară. Alături de Puiu Codreanu sau Lena Miclăuş, artistul din Sălaj a scos mai multe albume de muzică populară.

„Mi-aş dori să fiu cunoscut publicului doar ca actor, dar din păcate acest lucru nu este posibil, veniturile de la teatru fiind extrem de mici. Banii vin de la „Văru’ Săndel”, din emisiuni şi înregistrări care-l au în prim plan. Dar, până la urmă, şi el rămâne un simplu personaj”, mai spune Alexandru Pop.
Pe lângă teatru şi televiziune, actorul mai dubleză şi voci din desene animate. Astfel, deşi puţină lume cunoaşte aceste amănunte, artistul din Lozna şi-a împrumutat vocea lui Scooby Doo şi Omului Păianjen, motiv pentru care apropiaţii îi spuneau, în glumă, şi „Văru’ Păianjen”.

Deschide TIFF-ul cu „Elling


În acest an, Alexandru Pop va veni, pentru prima oară, cu o piesă de teatru în Zalău. „De mulţi ani mi-am dorit să vin acasă şi cu o piesă de teatru, nu doar în spectacole cu Văru’ Săndel. Acest lucru se va întâmpla la începutul lunii mai, când voi veni la Zalău cu piesa Elling, scrisă de un dramaturg norvegian, în care mai joacă şi Marius Florea Vizante. Dar, înainte de Zalău, vom fi la Cluj, unde vom deschide cu această piesă de teatru Festivalul de Film Transilvania”, explică actorul sălăjean.


Ce-i place?


Alexandru Pop spune simplu că îi place viaţa pentru că ştie să o trăiască. „Îmi place distracţia pentru că sunt o fire veselă şi vreau mereu să mă distrez. Dar pentru mine asta înseamnă, în primul rând, să-i fac şi pe cei din jurul meu să se simtă bine”, spune actorul sălăjean.

Ce nu-i place?


Văru’ Săndel se declară total alergic la prostie şi la oamenii proşti. Tocmai de aceea, susţine că toată viaţa s-a ferit de acest gen de oameni şi, în special, de oamenii proşti, care printr-un concurs de împrejurări s-au nimerit să ajungă şi într-o funcţie de conducere.

Întrebări şi răspunsuri


Cine este mai cunoscut: Văru’ Săndel sau Alexandru Pop, actorul de la Teatrul de Comedie?


Încă din timpul liceului mi-am dorit să ajung actor, să joc în sute de filme şi piese de teatru. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că am ajuns actor la Teatrul de Comedie, dar trebuie să recunosc că sunt cunoscut publicului larg ca Văru’ Săndel, realizatorul de la Etno Tv. Până la urmă şi Văru’ Săndel e tot un personaj, dar spre deosebire de cele de la teatru îmi aduce şi suficienţi bani pentru a-mi întreţine familia.

La ce te gândeşti când spui Sălaj?


În primul rând la Lozna, satul în care am crescut. Această zonă continuă să însemne foarte mult pentru mine şi este prezentă şi în munca mea de zi cu zi. Orice poveste pe care Văru’ Săndel trebuie să o spună telespectatorilor începe de pe uliţa copilăriei mele, de pe Dealurile Cliţului sau de pe malul Someşului. Pe de altă parte, Alexandru Pop este produsul unei educaţii simple, primite într-o familie ţărănească de pe Valea Someşului, iar aceste specificităţi rămân cu tine toată viaţa.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite