Alarmant: prăbuşire pe piaţa construcţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi luna august este una propice construcţiilor, numărul autorizaţiilor emise în luna respectivă în Sălaj indică un regres semnificativ în domeniu.

Datele primite de la Direcţia Judeţeană de Statistică indică o scădere accentuată atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de perioada respectivă. Mai exact,  în luna august 2012 au fost eliberate 34 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, mai puţin cu 34,6% faţă de  luna precedentă şi cu 19,0% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. În mediul urban, au fost eliberate 9 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, reprezentând 26,5% din total judeţ. În municipiul Zalău au fost eliberate 66,7% din totalul autorizaţiilor pentru construirea de clădiri rezidenţiale din mediul urban. Autorizaţiile eliberate în mediul rural reprezintă  73,5% din autorizaţiile pe total judeţ. Cele mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate de către Consiliul local al   municipiului  Zalău  - 6 autorizaţii ; Consiliul local al comunei Hereclean - 5 autorizaţii;  Consiliul local al  comunei Surduc  -  4 autorizaţii; Consiliul local al comunei Bănişor - 3 autorizaţii.



Declinul din construcţii se resimte şi dacă analizăm primele opt luni ale anului, când au fost eliberate 312 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 4,6% faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent. Din acestea, 63,5% au fost eliberate în mediul rural. Scăderi mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în localităţile: Şimleu Silvaniei (-10) ; Zalău (-7); Chieşd şi Bănişor (-5); Bocşa (-4) ; Pericei, Boghiş, Hereclean, Ip, Valcău de Jos (-3). Localităţile la care s-au înregistrat creşteri mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale faţă de perioada corespunzătoare  din  anul  precedent,  au fost: Bălan (+8);  Marca (+4); Buciumi şi Românaşi (+3).


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite