Adolescent condamnat pentru crimă. A ucis un om al străzii cu un ciob de sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost arestat la o zi după agresiune FOTO Arhivă
Tânărul a fost arestat la o zi după agresiune FOTO Arhivă

O neînţelegere între doi oameni ai străzii a degenerat într-un conflict direct, soldat cu moartea unuia dintre cei implicaţi.

Trimis în judecată la mijlocul lunii martie pentru crimă, Ciprian Varga, un adolescent de 18 ani din localitatea Jibou, care îşi ducea veacul pe străzile Zalăului, a fost găsit vinovat de către judecătorii Tribunalului Sălaj şi condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, în 25 ianuarie 2018, în timp ce se aflau într-o parcare subterană a unui bloc nelocuit din municipiul Zalău, între inculpat şi un bărbat de 38 de ani, şi el om al străzii, a izbucnit un conflict spontan. Varga şi-a lovit victima în mod repetat cu piciorul, după care a pus mâna pe un ciob de sticlă şi a tăiat-o de mai multe ori în zona gâtului, provocându-i leziuni grave.

În urma loviturilor aplicate, bărbatul agresat s-a prăbuşit la pământ, într-o baltă de sânge. Echipajul SMURD şi cel al Ambulanţei sosite la faţa locului l-au găsit pe acesta în hipotermie şi stop cardio-respirator, reuşind să îl readucă la viaţă după circa 40 de minute de resuscitare. Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru îngrijiri medicale, însă a decedat după câteva zile la Secţia Terapie Intensivă.

Autorul agresiunii a fost prins la scurt timp după producerea faptei şi încătuşat. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistraţii au decis ca adolescentul să achite peste 11.000 de lei ca despăgubiri Spitalului Judeţean, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru victimă, şi alţi 100 de lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj, drept cheltuieli de transport şi asistenţă medicală de urgenţă pentru victimă. Mai mult, el va trebui să suporte plata cheltuielilor judiciare către stat în valoare de 2.600 de lei. Soluţia primei instanţe poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Mai puteţi citi:

UPDATE Un preot a înjunghiat un bătrân în plină stradă. Atacatorul, cunoscut cu probleme psihice, a fost arestat

Un criminal sângeros a lovit din nou, la 15 ani după ce şi-a tranşat prietenul. A încercat să omoare un bărbat cu ciocanul

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite