Acuzaţii de fraudă la vot şi fals intelectual după alegerile din 26 mai. Poliţiştii au deschis mai multe dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sectii votare vaslui

Deşi Prefectura a transmis că "procesul electoral s-a desfăşurat fără evenimente deosebite în cele 312 secţii de votare din Sălaj", poliţiştii au deschis trei dosare penale după alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au precizat că în urma alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru justiţie de duminică, 26 mai, au deschis trei dosare penale.

Într-unul din cazuri, oamenii legii s-au sesizat din oficiu după ce membrii Biroului Electoral al unei secţii de votare de la Liceul cu Program Sportiv "Avram Iancu" din Zalău au plecat cu urna specială fără a fi însoţiţi de pază, aşa cum prevede legea. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea a regimului urnei mobile.

Poliţiştii s-au autosesizat şi în urma unui incident petrecut în comuna Dobrin, unde, în 25 mai, au fost depuse două cereri pentru urna mobilă, însă, cu ocazia deplasării la domiciliul persoanelor, acestea nu au fost găsite acasă. La cererile depuse erau ataşate adeverinţe medicale în care era specificat faptul că persoanele nu sunt transportabile. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de fals intelectual.

La Jibou, oamenii legii au deschis dosar penal pentru fraudă la vot şi neglijenţă în serviciu, după ce un cetăţean străin a votat la o secţie de votare, din comuna Surduc, fără a avea acest drept.
Potrivit IPJ Sălaj, în ziua alegerilor, prin apelul de urgenţă 112 nu au fost sesizate incidente electorale.

Citiţi şi:

Rezultate finale europarlamentare - Sălaj. Alianţa 2020 - 25,3 %, PNL -  24%, UDMR - 20,1%, PSD - 16,2%

UPDATE Prezenţa la vot în judeţul Sălaj la închiderea urnelor. Mai mult de jumătate dintre sălăjeni au votat la europarlamentare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite