A apărut prima victimă a Ordonanţei Traseiştilor: consilier judeţean, exclus din partid. Ce formaţiune a rămas fără aproape toţi aleşii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un consilier judeţean din Sălaj şi-a pierdut, teoretic, mandatul, după ce aflând că tatonează terenul pentru a pleca din partid, preşedintele organizaţiei judeţene l-a exclus din partid chiar înainte de a-şi depune adeziunea la noua formaţiune. Este, astfel, prima victimă a ordonanţei traseiştilor, în Sălaj.

 Este vorba despre consilierul judeţean Marian Crişan, care a ales să treacă la Partidul Naţional al Mediului (preluat de Tăriceanu, până la înregistrarea partidului său). ”Am decis să îl excludem pe domnul Crişan pentru că am aflat că nu a fost racolat de alte partide, ci el a fost cel care s-a oferit în stânga şi-n dreapta. Şi asta în condiţiile în care partidul a făcut pentru el mai mult decât oricine. Inclusiv i-am pus fiica în funcţia de consilier local municipal”, spune Alin Demle.


Pentru a-şi pierde, practic, mandatul de consilier judeţean, în prima şedinţă de Consiliu Judeţean va trebui iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens.


Organizaţia Sălaj a PP-DD a pierdut, în ultimele zile, aproape toţi aleşii locali pe care îi avea în judeţ. Astfel, potrivit lui Demle, pe lângă Crişan, cu mandatul său de consilier judeţean, din PP-DD au mai plecat şi doi consilieri locali municipali. Este vorba despre Haller Otto şi despre Ilie Lupa, care au plecat la PNL.


De asemenea, partidul lui Dan Diaconescu a pierdut şi cei doi primari pe care îi avea în judeţ: edilul comunei Bucium, Ioan Aurel Lazăr, care i-a luat cu el, în PSD, şi pe cei doi consilieri pe care PP-DD îi avea acolo, şi primarul comunei Horoatu Crasnei, Florian Sur, care pleacă împreună cu un consilier local.
De asemenea, din comuna Valcău de Jos au plecat, deocamdată spre Partidul Naţional al Mediului, patru consilieri locali PP-DD.

Citeşte şi Trei consilieri liberali au trecut la PLR. Reprezentant PNL: ”Îşi vor pierde mandatul. PLR, legal, nu există”

TOP Cât de bogaţi consilieri locali ne-am ales

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite