7 ani eşti scutit de la plata impozitului, dacă ţi-ai izolat locuinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sălăjenii care şi-au izolat locuinţele beneficiază  de scutire de la plata impozitului aferent imobilului, pe o perioadă de minim 7 ani, conform Legii 158/2011.

Noua lege a intrat în vigoare  în cursul săptămânii trecute şi oferă posibilitatea  tuturor  celor în cauză de a beneficia de aceste scutiri. Pentru a afla mai multe detalii,  în legătură cu demersurile pe care cei în cauză trebuie să le realizeze, am contactat  purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău. Acesta a precizat că, în ceea ce priveşte noile reglementări referitoare la facilităţile fiscale pentru proprietarii de imobile care reabilitează termic clădirea, se aşteaptă normele de aplicare. Deocamdată la nivel local, singura facilitate fiscală pentru reabilitarea sau modernizarea termică a clădirilor de locuit este acordată în baza  OG nr. 29/2000 prin care:  „Sunt scutite de impozitul pentru aceste clădiri pe perioadă de rambursare a creditului obţinut pentru reabilitarea termică precum şi de taxele pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru lucrările de reabilitare termică”, se arată într-o informare .
Avocatul Ciprian Chende precizează că noua lege este valabilă cu data de 17 iulie şi este aplicabilă retroactiv şi pentru proprietarii care şi-au izolat  imobilele  în urmă cu ceva ani.
Iată ce spune Legea
„Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuiala proprie beneficiază, în condiţiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuinţei pe o perioadă de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifică realizarea recomandărilor propuse de către auditorul energetic pentru clădiri."

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite