4.200 de voluntari au curăţat Sălajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.200 de voluntari din Sălaj au participat astăzi la Ziua de Curăţenie Naţională, din cadrul proiectului  „Let`s Do It, Romania!“În mai puţin de patru ore, voluntarii au strâns, până la orele amiezii, mai mult de 1.000 de saci cu gunoaie din tot judeţul.

În toate localităţile din Sălaj început azi dimineaţă, de la ora 8.00, Ziua de Curăţenie Generală, proiectul bucurându-se de participarea a 4.200 de voluntari.

Potrivit Mihaelei Molodovan, responsabil de relaţia cu presa în cadrul proiectului „Let`s Do It, Romania!”, cel mai mare număr de voluntari au fost înregistrat în muncipiul Zalău, unde s-au înscris mai mult de 600 de persoane. 

Voluntarii din Zalău s-au prezentat în această dimineaţă la punctul de înregistrare care organizat în Piaţa 1 Decembrie 1918 (pe platou) unde le-au fost repartizate zonele din apropierea oraşului  care trebuie curăţate. Organizatorii le-au pus la dispoziţie mănuşi şi saci menajeri şi maşini care să-i ducă pe câmpurile şi pădurile de lângă Zalău.

O parte dintre cei care au participat la Ziua Curăţeniei a fost nevoită să-şi cumpere mănuşi şi saci de plastic, stocul pregătit de organizatori fiind epuizat destul de repede datorită numărului mare de voluntari.

Mai multă curăţenie în comunele ungureşti

„Dintre comunele care s-au implicat în proiect, e de remarcat Crasna, unde s-au înscris pentru curăţenie aproximativ 400 de voluntari din cadrul Grupului Şcolar «Cserey – Goga» (singura unitate de învăţământ din judeţ care are clase de Protecţia Mediului), de la şcolile din comună, Centrul de boli cronice, Căminul de bătrâni, din cadrul administraţiei locale, dar şi din rândul vânătorilor şi a pescarilor din comună”, explică Mihaela Moldovan.
 
De altfel, din datele primite de echipa „Let`s Do It, Romania!”, reiese că în mediul rural cei mai doritori de a face curăţenie au fost sălăjenii din comunele cu populaţie majoritar maghiară, cum este şi Crasna.  Peste 100 de voluntari dornici de „curăţenie generală” au fost înregistraţi în comunele Nuşfalău, Boghiş, Vârşolţ, iar în Camăr, autorităţile locale au desfăşurat în regim propriu o campanie de promovare a evenimentului prin afişe puse în punctele de trafic crescut şi distribuirea de flyere.

 „Mascaţii“ au făcut curăţenie în Halmăşd

În Ziua Curăţeniei Generale s-au implicat şi angajaţii din primării, instituţii deconcentrate, dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţie şi Jandarmi.

„Pentru că zona «La mori», din comuna Halmăşd, este greu accesibilă, aici au făcut curăţenie două echipe din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sălaj, iar pentru acumularea de apă de la Sălăţig s-au înscris 35 de jandarmi“, a explicat Mihaela Moldovan.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite