164 de infracţiuni de corupţie, declinate de IPJ Sălaj în 2013 spre soluţionare DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2013 au fost constatate cu 28 mai multe infracţiuni de corupţie decât în 2012 FOTO Arhivă
În 2013 au fost constatate cu 28 mai multe infracţiuni de corupţie decât în 2012 FOTO Arhivă

Un bilanţ al activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj pe 2013 arată că infracţionalitatea economico-financiară a înregistrat, în cursul anului trecut, o creştere în raport cu anul precedent. Printre infracţiunile de acest gen constatate se numără şi 254 de cazuri de corupţie, mai multe cu 28 decât în anul precedent, 2012.

Potrivit datelor cuprinse în bilanţ, 27 dintre infracţiunile de corupţie constatate anul trecut în Sălaj au intrat sub incidenţa Codului Penal, restul de 227 fiind incriminate de Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Dintre acestea, 164 infracţiuni au fost declinate spre soluţionare la DNA. Dintre cele 142 persoane deferite parchetelor pentru infracţiuni de corupţie, 42 au ajuns la DNA.  21 au calitate de aleşi în organele legislative centrale şi locale, iar 118 aveau funcţii de conducere. 

La nivel general în domeniul infracţiunilor economico-financiare, ca urmare a acţiunilor investigative şi de cercetare desfăşurate, s-a început urmărirea penală pentru 651 infracţiuni  şi au fost declinate pentru competentă soluţionare alte 383. Reprezentanţii IPJ spun că se înregistrează rezultate semnificative la infracţiunile incriminate de Codul Vamal, unde IPJ Sălaj se situează pe locul 1 pe ţară, delapidare, drepturi de autor şi conexe, infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul, evaziune fiscală şi corupţie.

Ca urmare a punerii în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune pentru identificarea şi sancţionarea ilegalităţilor circumscrise evaziunii fiscale în domeniile prioritare, au fost obţinute rezultate superioare la această categorie (fraude fiscale), pentru comiterea cărora au fost cercetate 132 persoane. Numai pe domeniul prioritar „Prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor din tutun” au fost cercetate, în 110 dosare penale, 75 persoane pentru comiterea a 80 infracţiuni, fiind confiscate sau ridicate în vederea cercetărilor peste 270.556 ţigarete.

Citeşte şi Primar în funcţie, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul primar din Ip, la a doua condamnare la închisoare în mai puţin de două luni

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite