Zeci de radare vor fi scoase pe drumurile publice la trecerea în Noul An şi sute de poliţişti vor fi mobilizaţi suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti rutiera drumuri iarna

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică la trecerea în Noul An.

Peste 800 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Poliţiştii angrenaţi suplimentar fac parte din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţişti din serviciul pentru acţiuni speciale (intervenţie rapidă) precum şi poliţişti din cadrul serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Forţele de ordine vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune.

”În această perioadă, Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât în aceste zile se anticipează valori ridicate de trafic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică numărul poliţiştilor a fost suplimentat, în perioada susmenţionată urmând a fi folosite 36 aparate radar”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Pentru o deplasare în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui atrage atenţia la necesitatea respectării regulilor rutiere. Având în vedere condiţiile meteo, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite