Zeci de hectare de vegetaţie uscată au luat foc într-o comună din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu vegetatie

O suprafaţă uriaşă de pe raza localităţii Vineţeşti din judeţul Vaslui a luat foc miercuri seara, pentru stingerea incendiului de amploare intervenind numeroase forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Focul care a cuprins câmpurile de pe raza lsatului Vineţeşti, comuna Olteneşti a fost sesizat la 112 miercuri seara în jurul orei 18. Iniţial la faţa locului a fost trimis un singur echipaj de intervenţie, care observând că incendiul se manifesta la vegetaţia uscată pe o suprafaţă foarte mare a solicitat sprijin. Imediat, la faţa locului a mai fost  fost trimisă în zonă încă o autospecială a IJSU precum şi echipele de interventie a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Olteneşti şi Muntenii de Jos. 

Având în vedere că incendiul era generalizat pe o suprafaţa uriaşă, iar echipajele de la faţa locului nu făceau faţă situaţiei, au fost trimise încă două autospeciale ale IJSU. Intreaga acţiune a fost condusă de şeful IJSU Vaslui, Ciprian Mitrea. 

Ore întregi au luptat pompierii cu flăcările pentru a lichida toate focarele incendiului, iar un echipaj a rămas peste noapte pentru a supraveghea zona.

”Avându-se în vedere codul galben de vânt, comandantul acţiunii a hotărât ca peste noapte să rămână un echipaj de pompieri care să supravegheze zona. Suprafaţa afectată de incendiu este de ordinul zecilor de hectare, dar o suprafaţă exactă va putea fi calculată abia dimineaţă, pe lumină”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISJU Vaslui, Marius Stanciu.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite