Vremea se va înrăutăţi de săptămâna viitoare! Primăriile din Vaslui, obligate de prefect să asigure permanenţă pe timpul avertizărilor meteorologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Vaslui, Radu Renga, a atenţionat pe toţi primarii din judeţ să instituie stare de alertă pe durata avertizărilor meteorologice şi hidrologice, pe care i-a obligat să asigure permanenţă ca să se poată afla cât mai repede eventualele situaţii de urgenţă.

Decizia a venit după ce astăzi, în cadrul unei videoconferinţe susţinută de vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat că avertizarea meteorologică care expiră astăzi nu va fi prelungită, chiar dacă ploile vor continua şi în weekend, urmând ca de luni, instabilitatea atmosferică să se accentueze, iar precipitaţiile să fie mult mai însemnate.

Astfel, reprezentantul Guvernului în teritoriu a tras un semnal de alarmă şi a atenţionat primăriile că au obligaţia asigurării permanenţei, astfel încât să se poată comunica şi interveni rapid şi eficient la apariţia unei situaţii de urgenţă. 

„Până la această oră , pe ultima avertizare meteorologică nu au fost înregistrate niciun fel de probleme la nivel judeţean. Suntem în continuare atenţi la ceea ce se întâmplă în judeţ şi transmit totodată tuturor cetăţenilor să fie precauţi şi să ţină cont de această avertizare meteorologică şi să ia legătura imediat cu autorităţile locale, în cazul unor probleme. Orice situaţie care necesită intervenţie va fi semnalată la numărul unic 112”, a transmis prefectul Radu Renga membrilor Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite