A fost întocmit un prim bilanţ al ploilor de duminică: zeci de gospodării inundate, zeci de drumuri distruse şi barajul de la Râpa lui Enache afectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Vaslui, însoţit de Cezar Anton, directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Vaslui au mers, ieri, în zona Negreştiului pentru a face o evaluare a pagubelor produse de ploile torenţiale de duminică şi luni.

S-a constatat că pe văile aferente dealurilor din zonă, apele colectate nu au putut fi preluate în totalitate de albiile torenţiale din zonă, determinând ca barajul de colmatare din beton, din punctul Râpa lui Enache, executat de ANIF în perioada 1984-1985, să fie distrus în totalitate prin rupere şi deplasarea monolitului de beton. Totodată, în spatele acestui baraj s-a format o ravenă pe o lungime de 20 de metri şi o adâncime de 8-10 metri, care poate pune în pericol locuinţele din imediata vecinătate, iar drumul de acces din zonă să fie distrus în totalitate.

În aceste condiţii, în perioada următoare, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va întocmi un proiect pentru execuţia unui nou baraj de colmatare în această localitate. 

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu, s-a deplasat şi în oraşul Negreşti, alături de primarul Vasile Voicu, unde ploile torenţiale din după-amiaza zilei de luni, 3 iunie 2013, au afectat mai multe străzi.

„Având în vedere problemele cu care se confruntă unele unitaţi administrativ teritoriale privind inundarea unor locuinţe sau anexe gospodăreşti, în urma unor fenomene meteo periculoase, aşa cum s-a întâmplat în comunele Vultureşti, Lipovăţ sau Griviţa, am solicitat reprezentanţilor Sistemului de Gospodările a Apelor şi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare să întocmească un studiu hidrologic şi hidrografic cu toate zonele vulnerabile din judeţ. Ulterior vom identifica soluţiile necesare pentru ameliorarea acestora”, a subliniat Radu Renga, prefectul judeţului Vaslui. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite