VIDEO Spitalul din Huşi, unde o fetiţă a murit în urma unei injecţii, a rămas fără pediatru. Toate urgenţele majore dirijate la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huşi
Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huşi

Medicul Florenţa Bianu, şefa Secţiei de Pediatrie a Spitalul Municipal Huşi s-a îmbolnăvit subit şi a intrat în concediu medical odată cu declanşarea anchetelor în care este cercetată pentru moartea fetiţei de 4 ani, internată sâmbătă noaptea cu diagnosticul de laringită acută.

Medicul Florenţa Bianu este singurul medic pediatric care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Municipal Huşi, linia de gardă a secţiei de Pediatrie fiind asigurată cu ajutorul unui medic neonatolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi medicii de la alte secţii ale spitalului huşean (care nu sunt specialişti în pediatrie). Deşi este considerat cel mai modern spital din judeţul Vaslui, spitalul din Huşi se confruntă cu o criză acută de medici specialişti, liniile de gardă fiind asigurate cu dificultate. Odată cu intrarea doctoriţei Bianu în concediu medical, întreaga activitate a secţiei de Pediatrie a fost paralizată. “Am luat legătura cu conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru a ne sprijini, în vederea desemnării unui medic pentru asigurarea urgenţelor  în ambulatorul spitatului din Huşi, urmând ca toate cazurile urgente grave să fie transferate la Vaslui”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

"A murit cu zile"

Familia Alexandrei Bedregeanu, fetiţa moartă sâmbătă noapte în spitalul din Huşi, acuză medicul Florenţa Bianu că a tratat-o cu superficialitate, că nu a consultat-o la internare, iar antibioticul (ampicilina) a fost administrat fără testarea antialergică prealabilă. În timp ce rudele spun că fetiţa "a murit cu zile", iar medicul şi asistentele s-au alertat abia după intrarea ei în stop cardio respirator, reprezentanţii spitalului din Huşi susţin că “s-a făcut tot ce a fost posibil” în acest caz şi că starea de sănătate a fetiţei “a avut o evoluţie fulminantă”. Totuşi conducerea spitalului recunoaşte că fetiţei nu i-a fost efectuată testarea înaintea administrării antibioticului.

Ancheta Poliţiei, dar şi cea a Colegiului Medicilor, bate pasul pe loc, în aşteptarea concluziilor medico legale care să stabilească cauzele exacte ale decesului. Până la aflarea adevărului în privinţa cauzelor care au dus la moartea fetiţei, luni o comisie mixtă din care va face parte şi un reprezentat al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii se vor deplasa la Huşi pentru cercetările care vor stabili dacă medicul Bianu şi celelalte cadre medicale au respectat protocoalele şi şi-au făcut meseria cu profesionalism în acest caz, aşa cum susţin.

Mai puteţi citi şi: 

Nimeni nu se grăbeşte să afle cine se face vinovat de moartea fetiţei de la Huşi

Caz revoltător la Huşi: o fetiţă de 4 ani, diagnosticată cu laringită, a murit în urma unei injecţii cu ampicilină

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite